×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 150

1. A liga odbojkašica: Porečanke se vratile pobjedama

Objavljeno: Ponedjeljak, 17 Veljača 2014 09:06 Autor:

Naplatile su danas porečke odbojkašice u Velom Joži dug s kamatama

Naplatile su danas porečke odbojkašice u Velom Joži dug s kamatama Vinkovčankama za poraz koncem siječnja. Ostvarile su to superiornom pobjedom u tri seta, kojom su ujedno i nakon dva posrtaja u nastavku prvenstva uknjižile tri boda te su tri kola prije doigravanja ponovno u igri za drugu startnu poziciju.

U prvom od dva susreta u nizu s Vinkovčankama, jer je uzvrat u Vinkovcima već u srijedu, igrala je samo jedna ekipa, ona porečka, dok su gošće djelovale pomalo indisponirano i bezidejno.Osim povratka na pobjedničku stazu, raduje i prikazana igra, koja je bila na daleko višoj razini od suparničke, uz još puno vidljivih rezervi, što sugerira i velike šanse u borbi za prvaka koja je pred vratima. Prvu, 4:0, seriju u susretu napravila je Laura Miloš na servisu i odvela svoju ekipu na prvi sudački time out s prednošću 8:4. Uslijedila je nova serija porečkih odbojkašica, koje su odličnom obranom, gdje su prednjačile Novosel i Brletić, u kontranapadu došle na 12:5. Nasmiješio im se tako prvi set. Podiglo je visoko vodstvo još više igru domaćih odbojkašica, za kojih nije bilo izgubljene lopte, dok su gošće i dalje djelovale zbunjeno i usprkos rotacijama i minutama odmora, prvi su set zaključile sa samo 12 poena. Već je u prvom setu u igri Porečanki bila vidljiva razlika u igri u odnosu na zadnjih nekoliko susreta. Glavni "krivac" otkrio se kod rezultata 2:2 u drugom setu. Tada je povratnica iz SAD-a Orieta Žužić s pet odličnih servisa donijela 7:2 prednost u  porečkih odbojkašica. Žužić je u Americi pokupila slavu za svoje odbojkaške izvedbe tijekom studiranja, a koliko su te usluge od velike koristi i Porečankama pokazuje i upravo spomenuta serija. Iako su se nakon toga i dalje gošće silno trudile svojom inertnošću uspavati domaće odbojkašice, uspjele su to tek na trenutak uoči drugog time outa (16:13), no nedovoljno da i taj set, koji je as servisom zaključila Miloš, ne ode lakoćom na domaću stranu (25:17). Treći je pak set bio preslika prva dva, a gošće su većinu poena zabilježile nakon pogrešaka domaćih igračica. Tako su Porečanke odjurile ekspresno na 13:5 pa su priliku dobile i mlađe porečke snage, koje su nastavile istim ritmom. Kod 21:12 pljesak publike izmamila je kapetanica Vanesa Pahović, koja je nakon dugo vremena zaigrala i odmah s nekoliko blokova pokazala koliko je njena ozljeda bila hendikep za redove igračica Miodraga Stojakovića. Prihvatile su to cure na terenu kao dodatnu inspiraciju i zaključile u velikom stilu utakmicu (25:16).

Utakmica 9. kola prve skupine Prve A lige odbojkašica: Poreč – Vibrobeton 3:0 (25:12, 25:17, 25:16). SCC Veli Jože. Gledatelja 250. Suci: Poropat (Rovin), Miškulin (S. Lovreč).

POREČ: Ćosić, Pahović, Zahirović (L), Rupčić, Brletić, Miloš, Burilo, Jakšetić, Sain (L), Sučić, Žužić, Novosel.

VIBROBETON: Stojaković, Žurić, Perić, Barunčić, Kulić, Pelin, Goričkić, Rajković, Jurić, Pajvančić (L). (M. PILAT)