4. dan BIP: Pobjeda i pokloni za kraj!

Objavljeno: Petak, 18 Srpanj 2014 21:08 Autor:
Igračice OK Pula s trenerom i donatoricom Valerie Cowan Igračice OK Pula s trenerom i donatoricom Valerie Cowan

OK Pula završila je nastup na ovogodišnjem 10. European Global Challenge-u pobjedom 2:1!

OK Pula: Karla Fabris (C), Kiara Milinković, Martina Petrić, Nelli Copić, Emily Anđelković, Vanessa Gjevelekaj, Gabriella Gjevelakaj (L), Doriana Nimac, Antonella Tadić, Barbara Kalister, Katarina Erak, Tea Maras, Ana Križanac, Nora Gojković (L). 

U zadnjoj utakmici za 11.mjesto naše igračice bile su bolje od ekipe Augusta Red is SAD. Nakon što su tijesno izgubile prvi set, došlo je do promjena u postavi Pule. Na mjesto tehničarke u igru je ušla Doriana Nimac, a na mjesto primača-pucača umjesto Martine Petrić koja se ozlijedila u žaru igre ušla je najmlađa igračica Pule na ovom turniru Emily Anđelković.

Iako najmlađa, Emily je preuzela dio odgovornosti u igri dobrim prijemima servisa te sigurnim napadima u zadnju liniju protivnica. Opasnim servisima Doriana nije dozvolila protivnicama da organiziraju kvalitetan napad, tako da je većina njihovih pokušaja završala u dobro pripremljenom bloku Karle Fabris.

Kod rezultata 13:12 u zadnjem odlučujem setu, priliku za napad i završetak seta i cijele utakmice dobila je kapetanica Karla Fabris. Prvo "kuhanom" loptom, a kasnije i napadom sa sredine mreže završila je set i odvela svoju ekipu do pobjede. Pobjede za kraj turnira koji će našim igračicama sigurno ostati u lijepom sjećanju, ne samo zbog dobre igre i durženja s vršnjakinjama is SAD-a i cijele Europe već i zbog poklona koje je u OK Pula donijela Valerie Cowan velika prijateljica našeg kluba. 

Valerie Cowan je direktorica i glavna trenerica reprezentacije južne Kalifornije, godinama već u Pulu dovodi svoje ekipe na ovaj turnir, a nikada nije došla praznih ruku. Ove je godine odlučila pokloniti klubu kompletnu opremu: dresove, trenirke, tenisice, štitnike... 

Veliki korak, ogromna donacija i izuzetan doprinos za klub koji će tako od sljedeće sezone nastupanti u bijelo-plavim dresovima. 

"Ovo je već 8. put da sam u Puli koja mi je predivna. Obožavam Pulu, Istru, ljude ovdje svi su jako pristupačni i otvoreni. Čula sam kakva je situacija u klubu i drago mi je što imam priliku pomoći klubu, treneru i djevojkama s opremom. Pratim vaše igračice iz godine u godinu na turniru, gledam kako napreduju i nadam se da će ova donacija pomoći klubu da se u idućoj sezoni vrati na rezultate na kakve su navikli." - rekla je Valerie.

Igračice, treneri i uprava OK Pula na dodjeli nagrada iskoristili su priliku i zahvalili se Valerie na novoj opremi.

"Pula ima odlične uvjete za ovakav turnir: tri odlične dvorane za odbojku u blizini hotela i prekrasnih plaža, pa se mlade igračice koje dolaze iz svih dijelova SAD-a i Europe imaju priliku u pauzi od utakmica i osvježiti u moru. Za naše igračice ovo je vrlo vrijedno iskustvo, susresti se s ekipama koje igraju drugačiju odbojku. Europska je odbojka sporija, lopte su više, ali su igračice tehnički bolje. Mislim da je upoznavanje i drugih sustava igre korisno za mlade sportaše koji uče i razvijaju se. Odlična potpora je i sustav natjecanja na ovom turniru u kojem se susreti kvalifikacija obavezno igraju protiv ekipa s drugog kontinenta."

Na pitanje o ekipi Južne Kalifornije (SCVA) kojoj je direktorica Valerie kaže:

"Ove godine imamo vrlu mladu reprezentaciju Južne Kalifornije, igrale su u konkurenciji do 17 godina, no većina djevojaka ima 15-16 godina. One igraju u svojim klubovima, a u selekciju smo ih okupili početkom srpnja, odradili nekoliko treninga u Italiji i stigli na ovaj turnir. Na početku su bile malo nervozne, ali kako se turnir približavao kraju bilo je sve bolje i bolje. Vjerujem da će većina njih doći i dogodine."

No, iduće godine organizator bi mogao imati i problema sa slaganjem rasporeda jer očekujemo prijavu i kineske reprezentacije za koju nije još odlučeno hoće li se priključiti europskoj ili američkoj diviziji. Jedno je sigurno, njihova prijava dokaz je važnosti i kvaliteti ovog turnira. 

Konačan poredak U17:

1. Northern Lihts (SAD), 2.BIP SE (SAD), 3. A reprezentacija Mađarske, 4.Galeb (Crna Gora), 5.Austin (SAD), 6. NCVA (SAD), 7. NKBM Branik (Slovenija) 8. Augusta Blue (SAD) 9. B reprezentacija Mađarske 10. SCVA (SAD), 11. OK Pula 12. Augusta Red (SAD) 13. Modena (Italy), 14. Pisogne (Italy).

Konačni poredak U22:

1. NKBM Branik (Slovenija), 2. College National Team (SAD), MWC (SAD), 4. Adidas (SAD), 5. reprezentacija Slovenije, 6. reprezentacija Rusije, 7. NCVA (SAD), 8. BIP(SAD), 9. Vasas (Mađarska), 10. Falconara (Italija), 11. BIP SE (SAD), 12. reprezentacija Hrvatske

Za kraj uz nagrade ekipama koje su se plasirale na prva tri mjesta, dodijeljene su i posebne nagrade MVP (Za najkorisinije igrača svake ekipe). 

ZA MVP OK Pule proglašena je 15-ogodišnja Kiara Milinković. Kiara je odigrala na vrlo visokoj razini u svim segmentima igre. Odlična u obrani, mirna kod prijema i sigurna u napadu.
"Ovo mi je prvi put da sam dobila takvu nagradu. Iznenađena sam, nisam je očekivala jer mislim da su sve cure igrale dobro. Jako sam sretna."- rekla nam je sa smiješkom Kiara.   

Autor: G. Barbić