Ako se nešto ne promijeni, klub više neće postojati!

Objavljeno: Nedjelja, 18 Studeni 2012 14:24 Autor:
Livio Tončinić i Vojko Obersnel Livio Tončinić i Vojko Obersnel Foto: Lario Tus
Odbojkašice Rijeke u subotu od 20 sati gostuju u kod Calcita iz Kamnika u sklopu 8. kola Interlige.

Odbojkašice Rijeke u subotu od 20 sati gostuju u kod Calcita iz Kamnika u sklopu 8. kola Interlige. Riječanke su tijekom tjedna pobijedile Split 3:0, ali odbojka je već dugo vremena u drugom planu. Besparica nije nikakva novost u riječkim redovima, ali Livio Tončnić, predsjednik kluba, ističe da je ovoga puta stvar puno ozbiljnija. Doduše, kada je u pitanju najtrofejniji odbojkaški klub ples na tankoj žici financijskog kolapsa priustan je već dulje vrijeme. Od neplaćenog prijevoza, do izgubljenih sudskih sporova s bivšim igračicama, te gubitka glavnog sponzora... Sve se pomalo nakupilo.

- Novca nema. Za ovo gostovanje u Sloveniji još možemo skupiti novac, ne znamo kako ćemo funkcionirati od idućeg tjedna. Nemamo jedne, jedine lipe. Nije problem otići ovako na put u Sloveniju, problem je u drugim troškovima koji se nakupe. Čekamo drugi tjedan, ili će se riješiti neke stvari ili nas kao kluba više nema. Ni mene, ni trenera Igora Lovrinova, ni igračica, ustvrdio je Livio Tončinić koji je ogorčen odnosom prema klubu. Tončinić formalno nije predsjednik HAOK-a Rijeka, ali i dalje ima glavnu riječ.

- Kao najtrofejniji klub u Rijeci nismo zaslužili ovakav tretman, da klub možda broji zadnje dane, dodao je Tončinić.

- Na kraju svega mogu samo pohvaliti igračice koje tri mjeseca nisu dobile niti jednu lipu, ali obavljaju sve svoje obaveze maksimalno profesionalno. Možemo se obratiti bilo kome za pomoć, ali od obećanja nema ništa dok pomoć stvarno ne stigne, zaključio je Livio Tončinić.

Autor: Marko Babić