Alajbeg: Autsajderi smo, ali imamo šansi

Objavljeno: Utorak, 06 Ožujak 2012 08:13 Autor:
U Turskoj će se za dva mjeseca igrati kvalifikacijski turnir odbojkašica za nastup na Olimpijskim igrama. Turnir je na rasporedu od prvog do šestog svibnja, a na njemu će nastupiti i Hrvatska, koja je u skupini 1 s Bugarskom, Njemačkom i Turskom. U skupini 2 su Poljska, Rusija, Srbija i Nizozemska. Prva dva sastava iz svake skupine izborit će nastup u polufinalu, a samo pobjednik turnira osigurat će mjesto u Londonu.

Svoja mišljenja o favoritima i samom turniru je podijelila Jelena Alajbeg, stalna članica reprezentacije u svim posljednjim akcijama.

- Gledajući našu skupinu, ovako na papiru, mislim da su favoriti Turska kao domaćin i Njemačka, koja je taktički jako dobra. Mi i Bugarska smo autsajderi, no imamo svoje šanse.

Alajbeg je potom kratko prokomentirala i koga smatra favoritom za pobjedu na turniru i plasman u London.

- Nije lako reći tko će osvojiti turnir, no možda bih malu prednost dala Turskoj i Rusiji. Rusija je već dobila ovakav kvalifikacijski turnir prije četiri godine, a Turska ima velike ambicije, ulaže puno novca u odbojku u zadnjim godinama i igra doma, gdje uvijek postiže odlične rezultate. No, nedostaje još puno do početka turnira i teško je sada ozbiljnije prognozirati. Treba vidjeti i tko će igrati, no ja sam uvijek optimistična i smatram da imamo šanse barem za prolaz skupine.

Hrvatska će natjecanje otvoriti 1. svibnja protiv aktualnog viceprvaka Europe, Njemačke, a potom će u iduća dva dana igrati s Turskom i na kraju s Bugarskom. U slučaju da prođe skupinu imat će dan odmora prije nastupa u polufinalu, koje je na rasporedu 5. svibnja.

 

Izvor: Sportnet