Amazonke pobijedile Rijeku

Objavljeno: Ponedjeljak, 21 Studeni 2016 10:18 Autor:

U subotu, 20. studenog 2016. u 6. kolu 1. Nacionalne odbojkaške lige ispred stotinjak domaćih navijača u ŠD Trnsko, koji su ove subote odvojili svoje slobodno vrijeme da bi uživali u istinsko dobroj odbojci,  amazonke Odbojkaškog kluba Olimpika su poletnom, sigurnom igrom u obrambeno napadačkom smislu,  pobijedile odličnu ekipu HAOK Rijeka CO rezultatom 3:1 (25:20,19:25,25:21,25:14).

Najavljivana potpora s tribina nije izostala. U subotu s tribina navijači su bili dodatni sedmi igrač koji je pozitivnim vibracijama unio stabilnost u završetcima setova. Ponovljeni pobjednički niz Olimpika od dvije utakmice za redom daje nadu amazonkama da će se tako nastaviti i u sljedećem kolu protiv OK Kostrena. Derbi vrha tablice između OK Kostrena i OK Olimpik najavljen je za subotu 26. studenog 2016. u 20,00 sati u dvorani Mladosti Rijeka.
Nakon utakmice trener amazonki Tomislav Đurković dao je kratku izjavu:
- Čestitke djevojkama na pobjedi. U susret smo krenuli koncentrirano i prema dogovorenoj taktici koje smo se držali do polovice seta. Nakon toga smo isključivo zbog loše koncentracije prvenstveno na svom servisu dopustili protivniku povratak u set. Pauza nakon puknuća sajle nam je odgovarala više nego protivniku koji je bio u naletu pa smo set mirno priveli kraju. Drugi set je obilježio loš start, ali smo se do kraja seta oporavili i dobro krenuli u treći. Širina klupe i ovaj put nas je spasila u sredini trećeg seta, te donijela prevagu u istom. U četvrtom setu servis je proradio te smo blokom i snažnom kontrom stvorili veliku razliku koju protivnik više nije mogao stići. Sjajnu podršku smo imali s tribina, te bih se ovim putem uime ekipe zahvalio svim navijačima.