Amazonke zagrebačkog "Olimpika" kod gradonačelnika Milana Bandića

Objavljeno: Ponedjeljak, 02 Lipanj 2014 19:09 Autor:

Prvenstvo Hrvatske u mini-odbojci za najmlađe kadetkinje osvojile su odbojkašice zagrebačkog kluba Olimpik koji broji oko dvjesto članova. Gradonačelnik Milan Bandić primio ih je u Gradskoj upravi te im čestitao na velikom uspjehu.

Odbojkaški klub Olimpik danas ima najviše članova u Zagrebu, a svega dvije male dvorane od 200-tinjak kvadrata. Posjet gradonačelniku stoga im jako puno znači.

Po prvi put u povijesti održavanja Prvenstva Hrvatske u mini odbojci, naslov je osvojio jedan zagrebački klub, u kategoriji za najmlađe kadetkinje – djevojčice u dobi od 9 do 13 godina, istaknuo je predsjednik kluba Dejan Kljajić, a tajnik Željko Ledinščak dodao je kako su djevojčice prvakinje Zagreba već treću godinu zaredom te su i aktualne prvakinje regije.

Trener Ivor Ledinščak zahvalio je gradonačelniku na prijemu, dok je pomoćna trenerica Ivona Obajdin naglasila: „Ovakvi rezultati neizostavan su dio priče, nakon što se uloži ovoliko puno truda i rada. Kako su se same pohvalile, pobjedu na nedavnom natjecanju u Rovinju malene su odbojkašice proslavile skakanjem u hotelski bazen a iz pobjedničkog pehara jeo se sladoled“.

„Ovdje se kuju nove prvakinje Hrvatske i nove igračice Mladosti. Kako su krenule ove mlade curice za jedno 5-6 godina će biti seniorske prvakinje Hrvatske“ – rekao je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

„Naša zadaća je da putem našeg ureda i Zagrebačkog sportskog saveza stimuliramo te mlade cure da ne zaostanu u sportskom razvoju nego dožive krunu rezultata“ – zaželio im je gradonačelnik.

Predsjednik Kljajić ovom je prilikom upoznao gradonačelnika Bandića s aktualnim problemima na odbojkaškim terenima u Vrapču, gdje će ove nedjelje biti održana i proslava osvajanja naslova – druženje s odbojkašicama i njihovim obiteljima, na koje je gradonačelnik sa zadovoljstvom prihvatio poziv. Uz čestitke na ovako velikom uspjehu, zagrebački gradonačelnik sportašicama je obećao i primjerenu nagradu, kako bi ih potaknuo na daljnji rad i ostvarivanje odličnih rezultata.

Uz gradonačelnika, prijemu su prisustvovali i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić te glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba Zdenko Antunović.