Amerikanke bolje od Hrvatica na proslavi 90. godina igranja odbojke u Hrvatskoj

Objavljeno: Nedjelja, 21 Rujan 2014 08:14 Autor:
U posljednjem susretu pred odlazak na Svjetsko prvenstvo hrvatske odbojkašice izgubile su od reprezentacije SAD. U Domu odbojke Bojan Stranić u Zagrebu, u utakmici igranoj povodom 90. godišnjice igranja odbojke u Hrvatskoj, Amerikanke su bile bolja od Hrvatica s 3:1(25:17, 18:25, 26:24 i 25:23). Utakmica je odigrana pred oko 1500 gledatelja, a potrajala je točno dva sata.

Pružile su Hrvatice jako dobar otpor trenutno drugoj reprezentaciji svijeta po FIVB rankingu. Uz malo više sreće mogle su doći i do drugog seta. Izgubile su treći set u neizvjesnoj završnici na razliku, potom četvrti otvorile slabije. Na kraju uspijele sustići Amerikanke u četvrtom setu, ali ne ih i prestići.
Najbolja u porazu sa 17 poena bila je kapetanica Poljak. Fabris koja nije počela utakmicu, imala je ključnu ulogu u drugom setu koji je Hrvatska dobila, ukupno je osvojila 15 poena. 11 je osvojila Ušić Jogunica, 10 Jerkov.
Hrvatske odbojkašice u nedjelju ujutro putuju u Italiju koja je od 23. rujna do 12. listopada domaćin Svjetskog prvenstva. Hrvatska će igrati u skupini A u Rimu zajedno s Italijom, Njemačkom, Argentinom, Dominikanskom Republikom i Tunisom. Prvu utakmicu igraju protiv Argentine, taj susret na rasporedu je u utorak, 23. rujna, s početkom u 10.30 sati.

Autor: M. Gojak