Amerikanke uzele i World Grand Prix

Objavljeno: Ponedjeljak, 27 Srpanj 2015 05:47 Autor:
Amerikanke uzele i World Grand Prix Foto: fivb.org

Nakon što su prošle godine u Italiji uzele sjetski naslov, odbojkašice Sjedinjenih Američkih Država toj tituli jučer su pridodale onu World Grand Prixa. Na završnom turniru na kojem su igrale kao domaćin u Omahi u pet utakmica SAD je upisao pet pobjeda i posve zasluženo osvojio ovogodišnji Grand Prix. 

Naslov je SAD osigurao zapravo još u subotu, kada su u tri seta bilji bolji od Brazila. Jučer je identičnim rezultatom pala Kina. Karch Kiraly, legendarni izbornik SAD je po osvojenom naslovu, koji je donio i ček od 200000 dolara rekao:

- Ova ekipa napravila je nevjerojatan posao. Iako smo već prije utakmice s Kinom osvojili naslov, htjeli smo turnir završiti na pravi način. Ponosan sam kako je ekipa odigrala ovaj turnir i odradila posao u Omahi.

Mjesto na postolju još su osigurali Rusija, koja je bila srebrna, Brazil je završio kao treći. Obje reprezentacije jučer su upisale pobjede, Rusija protiv Japana, Brazil protiv Italije. Turnir su završile s identičnih 3-2, s 10 osvojenih bodova, ali Rusija s boljom set razlikom koja joj je donijela srebro.

MVP turnira je Amerikanka Karsta Lowe, mjesto u najboljoj sedmorki turnira zaslužile su tri Amerikanke, kapetanica Dietzen, primačica Robinson i tehničarka Kreklow. Najbolja korektorica je Ruskinja Gončarova, libero njena sunarodnjakinja Malova. U najboljoj sedmorci su i dvije Brazilke Natalia i Juciely. 

Autor: M.Gojak