Angelo Vercesi: Dobro znam kakve odbojkašice imam

Objavljeno: Ponedjeljak, 29 Rujan 2014 17:09 Autor:
Angelo Vercesi: Dobro znam kakve odbojkašice imam Foto: EPA
Hrvatske su odbojkašice ostvarile veliku pobjedu nad Njemačkom na Svjetskom prvenstvu, a izbornik Angelo Vercesi ima veliko povjerenje u svoje reprezentativke.

Nakon pobjeda nad Argentinom i Tunisom, te poraza od Italije i Dominikanske Republike, izabranice Angela Vercesija nadjačale su europske viceprvakinje, reprezentaciju Njemačke. Njemačka je vodila 2:1 u setovima, no Hrvatice su preokrenule rezultat i slavile u petom setu.

"Zajedno smo tek tri mjeseca, ali ova ekipa stalno raste, a raste čak i tijekom utakmice. Igračice znaju kako radim, a ja dobro znam kakve odbojkašice imam", istaknuo je Vercesi, prenosi HRT.

"Još nemamo iskustva s tako velikih natjecanja, dok su Italija i Dominikanska Republika eksperti za ovakve turnire kao što je Svjetsko prvenstvo", dodao je hrvatski izbornik.

Njegov kolega s njemačke klupe, Giovanni Guidetti, pohvalio je hrvatsku raznovrsnost u ključnim trenucima.

"Kad god su dobro primile servis, igrale su bolje. Uvijek su imale tri do četiri igračice koje su mogle završiti napad, a mi smo imali samo jednu raspoloženu napadačicu", konstatirao je.

Maja Poljak, hrvatska kapetanica, svjesna je i da mnogo toga nije funkcioniralo, pogotovo u prvom i trećem setu. "Imale smo previše crnih rupa, puno pogrešaka, nije to bila utakmica na visokoj razini. No, sretne smo zbog ove iznimno važne pobjede", rekla je.

Autor: B. Rupnik