Antwerpen debitira u Ligi prvaka

Objavljeno: Srijeda, 05 Studeni 2014 14:48 Autor:
Antwerpen debitira u Ligi prvaka Foto: cev.lu
U Innsbrucku su odlučni proći skupinu što im nije pošlo za rukom u zadnje vrijeme i sastavili su jako dobru momčad.

Utakmica s Hypo Tirolom ostat će zlatnim slovima upisana u povijesti Antwerpena kao prva utakmica u Ligi prvaka. Do mjesta u eliti europske odbojke stigli su osvajanjem drugog mjesta u Ethias ligi, a još su uzeli Kup Belgije pa je prošla sezona bila jedna od najboljih za Antwerpen. Liga prvaka nije bila dovoljno jak argument uprave prilikom pregovora s igračima i klub su napustili korektor Ditlevsen, primači Baetens i Bagics i srednji bloker Koelewijn. 

Doveli su Mariena Moreaua, bivšeg francuskog reprezentativca, koji je prošle sezone zbog ozljede ramena igrao samo dva mjeseca. Stigao je libero Stuer iz Roeselarea, no zasad gleda u leđa Deroeyu dok je prošlogodišnji libero Jorna prebačen na mjesto primača. To se odrazilo na napadački učinak, ali i na prijem, no trener Tanghe i dalje inzistira na Jorni kao primaču. Nakon četiri utakmice Moreau se našao na "tapeti", Francuza je dosta stručnjaka kritiziralo i to ga je dosta pogodilo pa nije sudjelovao u proslavi pobjede svoje momčadi. 

U posljednjem kolu su svladali Lennik u derbiju i iskupili se za poraz od Nolika. Moreau je pokazao naznake bolje igre i sa 17 poena bio najučinkovitiji igrač Antwerpena. 

O izazovima pred klubom progovorio je trener Tanghe:

U zraku se osjeća da je Liga prvaka nešto posebno, igrači su motivirani dokazati da vrijedimo biti ovdje. Jasno je da je SKRA najjača momčad u skupini dok će se ostale tri momčadi boriti za drugo mjesto. Što se tiče prve utakmice, Hypo ima više iskustva od nas u ovakvim utakmicama jer su u Ligi prvaka zadnjih 10-ak godina. Dobra su momčad, a to je dodatni izazov i motiv za moje igrače. 

Hypo već nekoliko sezona čeka dobar rezultat u Ligi prvaka i s cilj da to napokon ostvare dosta su uložili u momčad. Trener Christiansky je ostao bez nekih bitnih igrača poput Jimeneza ili Bergera, ali pojačanja su na istoj, ako ne i višoj razini. Jimeneza će mijenjati Estonac Venno koji je stigao iz Perma, njemu se pridružio reprezentativni kolega Jukhami. Libero će biti fantastični Brazilac Lucas za kojega kažu da je bolji od Amerikanca Shojia koji je otišao u Berlin. Dakle, samo tri igrača su otišla iz Hypa i družina iz Innsbrucka je jača nego prošle sezone. 

Cilj u Ligi prvaka je samo jedan, proći skupinu jer svi ovi igrači nisu dovedeni da osvoje "samo" Bundesligu i Kup. 

Jedva smo dočekali početak Lige prvaka. Ove sezone imamo samo jedan cilj, proći skupinu. To nam izmiče zadnjih sezona i želimo to promijeniti ove - jasno je poručio trener Christiansky. 

Bez većih problema su dobili sve utakmice u domaćem prvenstvu, a manjih problema su imali protiv Posojilnice koju su dobili 3:1. Dobra vijest za navijača jest povratak kapetana Pede Janisa koji je igrao u zadnjoj utakmici i Hypo je put Belgije krenuo u najjačem sastavu. 

Najopasniji igrači Antwerpena su korektor Moreau i tehničar Van Harskamp, ali ne smijemo podcijeniti ni ostale igrače koji su imali zapažene rezultate u juniorskoj reprezentaciji Belgije. Ključno je napasti servisom i kontrolirati blok, nametnuti svoj ritam igre jer u tom slučaju pobjeda nam ne može izbjeći - optimističan je trener Hypa. 

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

dvoznak.com