Arsizio može i bez Havelkove

Objavljeno: Ponedjeljak, 19 Ožujak 2012 22:52 Autor:
Arsizio ne posustaje, niz pobjeda odbojkašice Carla Parisija nastavile su u subotu u uzvratnom susretu polufinala CEV kupa. Urbino je (ponovo) bačen na koljena i bez kapetanice Helene Havelkove, a najbolja na terenu bila je upravo njezina zamjena Floortje Meijners sa 17 postignutih poena.

- Ključno je bilo to što smo uspjeli napraviti preokret u drugom setu, po tko zna koji put smo pokazali karakter u teškim trenucima. Nakon toga je sve išlo puno lakše, posebno mi je drago zbog Meijners koja je zaista odigrala odlično - komentirao je Parisi euro-dvoboj s Urbinom.

Ritam igranja svaka dva dana za Arsizio se nastavlja, već večeras u Novari na programu imaju drugu utakmicu prvog kruga play-offa domaćeg prvenstva za koju Havelkova vjerojatno neće biti spremna. Parisi se na to samo kratko osvrnuo:

- Nema smisla više ponavljati kako je ovakav raspored utakmica nehuman, ali mi ćemo i dalje nastojati na parketu davati sve od sebe dokle god budemo imali snage za to.

I trebat će im snage, Novara im je u prvom dvoboju zadala puno više problema nego što je itko mogao pretpostaviti. Trener Giovanni Caprara uvjeren je da moćni suparnik nije nepobjediv:

- Zadovoljan sam kako smo odigrali prvu utakmicu, djevojke su bile vrlo dobre u bloku, istina je da u napadu imamo još puno prostora za poboljšanje. Ako Folie bude u mogućnosti češće završavati napade, vjerujem da večeras možemo pobijediti, no trebat će nam i ponešto besplatnih poena od protivničkih pogrešaka. Pokušat ćemo iskoristiti i njihov eventualni umor od subote.

Hrvatska napadačica Katarina Barun također smatra da preokret nije nemoguć:

- Dobra je spoznaja da se u Arsiziu nismo predavale do posljednjeg trenutka. Ako samo malo podignemo razinu igre, sigurna sam kako uz podršku naše publike možemo izboriti treću utakmicu i tada pokušati napraviti iznenađenje.