Azena pobjedom krenula u sezonu

Objavljeno: Ponedjeljak, 30 Rujan 2013 15:17 Autor:
Već tradicionalno nova odbojkaška sezona u Hrvatskoj počinje utakmicama Kupa. Azenašicama je ždrijeb u prvom kolu za protivnice donio ekipu Nove Gradiške. Prva utakmicama igrana je u Gradiškoj, a s 3:0 (25:19, 25:20, 24:26) slavile su Azenašice. Uzvratna utakmica igra se ove srijede u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 21,15 sati.

Iskusnije igračice odustale

Prvenstveni start je u subotu 5. listopada u Rijeci kod višestrukih prvakinja Hrvatske, nakon čega za tjedan dana slijedi gostovanje u Splitu. Težak raspored za pomlađenu ekipu, u kojoj u odnosu na lani nema čak pet igračica. Zbog privatno poslovnih razloga, iako su posrijedi vrlo vjerojatno i financijski razlozi (neispunjenje obaveza od strane kluba) dres Azene u narednoj sezoni neće nositi Anita Solomun, Manja Marić, Dijana Breko, Tihana Lončar te vrlo vjerojatno ni Andrea Reščić, koja je operirala koljeno.

Od iskusnijih igračica treneru Antiću na raspolaganju su tako ostale tek Martina Matić i Dina Bečić, a iz prošlogodišnjeg sastava tu su još Mila Lukić, Valentina Radoš, Marta Klafurić, Marija Dugalić, Ana Visković i Lea Cvetnić, dok su iz druge ekipe prebačene Marija Radoš, Petra Dodić i Mateja Fabijanec. Uz njih na raspolaganju su i novopridošle Magdalena Morita Rupčić i Ivana Uzelac. Već na prvi pogled vidi se da je to mnogo slabija ekipa od prošlogodišnje, koja teško da može ponoviti lanjske uspjehe.

-Ja mislim da bi bilo odlično biti među prve četiri ekipe nakon prvog dijela prvenstva čime bismo izborili ulazak u play off i stekli status nositelja- rekao nam je trener Jurica Antić.

vgdanas.hr