Azenino finale prije finala

Objavljeno: Nedjelja, 15 Travanj 2012 11:28 Autor:
Odbojkašice Azene u utorak s početkom u 21,00 u srednjoškolskoj dvorani igraju prvu utakmicu polufinala doigravanja za prvakinje Hrvatske protiv Splita 1700, u kojem će osim snage, iskustva i sreće, trebati i podršku s tribina.

Bez obzira izbore li prolazak u finale, polufinalni susret sa Splićankama nesumnjivo je u središtu pozornosti ne samo velikogoričkih odbojkašica, nego i svih ostalih ljubitelja odbojke. Bez obzira izbore li prolazak dalje ili ne, cure su napravile velik posao. Nakon izvrsne odigrane treće utakmice u Vukovaru za 2:1 u susretima za Azenu, osigurano je polufinale, upitali smo kapetanicu Azene, Martinu Matić jesu li se dojmovi u klubu donekel slegli:

- Teško je odgovoriti na to pitanje. Euforija nakon utakmica, koje su sve bile jako guste i naporne se ,naravno, slegla malo. Odmorile smo se i smirile, no, ja bih rekla da smo utoliko još pod dojmom jer smo sretne da smo se uspjele nagraditi za uloženi trud, nas i naravno od strane trenera i kluba. Ponajviše smo "pod dojmom" jer smo nastavile raditi i želimo jednako dobru igru pokazati i u sljedećem susretu, jer smo sad dokazale da to možemo. Igrale smo konstanto dobro, kao prava ekipa, svaki pojedinac je dao sve od sebe, na terenu i na klupi, na utakmici i na treningu, i tako želimo i nastaviti. Stoga bih rekla, da, slegli su se dojmovi, ali su nas isto tako motivirali za daljnji rad i sljedeću utakmicu - kaže Martina.

U tri teške utakmice od kojih se u svakoj igralo pet setova, Azenašice su protiv prošlogodišnjih pobjednica Kupa Hrvatske izborile nastavak doigravanja, što je svakako dobar razlog za odličnu atmosferu u ekipi koja je odmah nastavila s pripremama za susret sa sljedećim protivnicama.

- Pripreme odrađujemo punom parom. Svi naporno radimo i pokušavamo najbolje izvuci iz sebe i situacije, a što je najbitnije od svega, odlična je atmosfera u ekipi. Uglavnom smo već nekoliko godina u ovom klubu i zajedno smo prolazile i padove i uspone, znamo se dugo i napokon smo pokazale što možemo. Bez obzira na daljnji razvoj situacije možemo biti ponosne na sebe, ja svakako jesam ponosna na svoju ekipu i drago mi je što sam dio svega ovoga. Sve se jako dobro slažemo, međusobno i s trenerima, i naravno svi imamo isti cilj - priča Martina.

Ekipa Splita 1700 došla je do polufinala preko Marine Kaštela, a u prvenstvenim utakmicama dva puta je pobijedila Azenu. U jesenskom dijelu rezultat je bio 3:0, a u proljetnom 3:2 za Split. Također prošle godine ista ekipa izbacila je Azenu u drugom kolu doigravanja, no Azenašice su pokazale da je sve moguće. Same igračice, kažu, očekuju pobjedu u utorak.

- Iskreno ja očekujem dobre i teške utakmice. Osobno smatram da prošlogodišnji rezultat sa Splitom nije previše bitan, jer se radilo o drugoj ekipi, i kod njih i kod nas, s drugim trenerima. Stoga je ovo u principu potpuno druga situacija, k tome smo mi ove godine već ostvarile odličan rezultat i možemo bez negativnog pritiska igrati na pobjedu. Ja vjerujem u svoju ekipu, vjerujem da možemo pobijediti, uvijek to vjerujem, to je nešto što svaki sportaš mora imati u sebi, želju i vjeru u pobjedu ,naravno uz malo realnosti. Svjesne smo da neće biti lako, Split ima odličnu ekipu, ali kao što sam već rekla, imamo i mi - kaže Martina.

U utorak susret će Azena otvoriti u sljedećem sastavu: Dina Bečić, Josipa Goričkić, Anita Solomun, Marija Pehar, Tiffany Blum, Martina Matić, Andrea Reščić (teren), dok će ih ,u početku s klupe, pratit i podržavat Dijana Topčić, Manana Marić, Mila Lukić, Marta Klafurić, Barbara Županić i Marija Dugalić.

S obzirom da nitko ne bi kod kuće volio igrati pred praznim tribinama, igračice poručuju svim čitateljima da dođu u utorak navečer im podršku s tribina.

- Puno je ljepše i lakše igrati pred domaćom publikom koja podupire svoje igračice. Stoga dođite svi u što većem broju i podržite nas! Ovo je prilika koju Velika Gorica i Azena dugo nisu imali i Vi možete biti ključan faktor u našoj pobjedi. Uživat ćete sigurno u zanimljivoj i napetoj utakmici, a nama ćete pomoći da dođemo do pobjede - poziva kapetanica Azene Velikogoričane na tribine.

 

Izvor: VG danas