Baku danas potvrdio plasman u finale

Objavljeno: Nedjelja, 18 Ožujak 2012 21:17 Autor:
Baku je opravdao ulogu favorita u prvoj polufinalnoj utakmici Challenge kupa, ove srijede u Njemačkoj. U fantastičnoj atmosferi koju su stvorili navijači Suhla došli su do uvjerljive pobjede u tri seta. Rezultat po setovima bio je 26-24, 25-19 i 25-17 u korist ekipe iz Azerbejđana. Nije Suhlu uspjela pomoći ni podrška navijača, njih oko dvije tisuće okupilo se u dvorani. Prvi set pokazao se kao ključan, nakon što ga je Suhl izgubio na razliku, Baku je potpuno preuzeo kontrolu utakmice. Igračica sa najviše osvojenih poena u redovima pobjedničke momčadi bila je Barboza, osvojila ih je 16, a odličnu utakmicu odigrala je reprezentativka Nizozemske Visser. Ona je osvojila 8 poena sa izvrsnom realizacijom od 86%, a predvodila je i blok igru svoje momčadi.

Trener momčadi Bakua, Brazilac Vercesi hvalio je nakon utakmice atmosferu u dvorani:

- Atmosfera u dvorani gdje smo igrali utakmicu protiv Suhla jednostavno je bila zapanjujuća.

Potom se osvrnuo na igru svoje momčadi:

- Sretan sam što smo sigurnom igrom došli do pobjede, moje igračice pokazale su na terenu sve što mogu.

Prema viđenom trenutno treća momčad Azerbejđana danas bi kao domačin trebala potvrditi plasman u polufinale. Prvi susret je pokazao da su kvalitetnija i iskusnija momčad. Ispadanje u polufinalu nakon sigurne pobjede u prvoj utakmici bilo bi veliko iznenađenje.

Suhl nije uspio u prvoj utakmici doći ni do seta. Jednostavno Baku je bio prejak. Radi bolesti u sastavu nije bilo blokerice Isailović, njen nastup je i danas pod znakom pitanja.Nakon prve utakmice izjavu je dao trener Suhla, Felix Koslowski:

- Mi trenutno imamo problema sa zdravljem nekih igračica, neke nisu potpuno spremne, a Isailović nije ni igrala. Ipak večerašnju utakmicu izgubili smo radi previše pogrešaka u našoj igri. Takvim načinom igre nije moguće dobiti jaku i iskusnu ekipu kao što je Baku.

U prvoj utakmici Suhl je slabo igrao u napadu. Čak su 14 grešaka napravili u toj fazi igre, a realizacija je bila samo 31%. Unatoč lakom porazu u prvom susretu, trener Suhla se ne predaje:

- Iako smo izgubili prvu utakmicu mi još uvijek imamo šansu doći u finale.

Rezultat je na kraju utakmice bio: Baku - Suhl (3:0).