Barač si ne bi dozvolio mješanje u klupske politike

Objavljeno: Srijeda, 02 Listopad 2013 17:15 Autor:
Zdeslav Barač prilikom jednog od svojih redovitih pohoda regionalnim savezima i klubovima Zdeslav Barač prilikom jednog od svojih redovitih pohoda regionalnim savezima i klubovima
Zdeslav Barač, predsjednik krovne hrvatske odbojkaške federacije trebao bi danas doći u Osijek. Kako neslužbeno saznajemo razlog je samo jedan.

A to je vraćanje ženskog odbojkaškog kluba na upravljanje Zoranu Prodanoviću. Inače, do promjene u Ženskom odbojkaškom klubu on službeno nije bio ništa u toj udruzi jer mu to nije dopuštao sukob interesa. Naime, i onda i sada Prodanović je delegat, predsjednik sudačke, ali i natjecateljske komisije. Sam dolazak gospodina Barača, inače uvaženog gospodarstvenika i međunarodnog odbojkaškog djelatnika ovijen je velom tajne. Pitali smo što o tome kaže Damir Rukovanjski, jedan od sudionika micanja Prodanovića i njegovog čovjeka Darka Rukavine. Odgovorio je da mu je to prvi glas o tome da Barač dolazi i da osobno ne vjeruje u to da bi to trebao biti razlog njegova dolaska. Istaknuo je i da se nada da sadašnja Uprava ŽOK Osijek 06 neće dozvoliti novi sukob interesa u klubu a i miješanje saveza u takve klupske stvari.
-Poznajem Barača, i uvjeren sam da je on legalista i da u ni kojem slučaju neće sebi dozvoliti da na takav način pokušava instalirati nekoga u klubove. Vjerujem da je to samo jedan od niza posjeta klubovima koje obavlja u posljednje vrijeme, rekao je Rukovanjski.

Pokušali smo stupiti u kontakt s još nekim ljudima u osječkoj odbojci, ali nitko nije spreman ništa govoriti. Jedan od njih, koji je želio ostati anoniman također je rekao da si to Barač sigurno ne bi dozvolio posebice nakon takvih sjajnih uspjeha naših selekcija u Europskom kupu i Europskom prvenstvu za žene.

Autor: A. Sauer