Barač: Želimo odbojkašice na FIVB Grand Prixu 2014.!

Objavljeno: Ponedjeljak, 16 Rujan 2013 14:15 Autor:
Barač: Želimo odbojkašice na FIVB Grand Prixu 2014.! Foto: HOU
Gostujući u emisiji Drugog programa Hrvatskog radija u ponedjeljak prijepodne predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač iznio je planove za 2014. godinu kad su u pitanju nacionalne reprezentacije.
Među ostalim, predsjednik Barač je tijekom 20-minutnog razgovora u studiju na Prisavlju rekao kako bi hrvatske odbojkašice sljedećeg ljeta trebale nastupiti FIVB Grand Prixu, elitnom međunarodnom natjecanju u rangu Svjetske lige odbojkaša.

- Naše će odbojkašice, uvjeren sam, u listopadu sljedeće godine zaigrati i na Svjetskom prvenstvu u Italiji. O kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2015. srećom ne moramo razmišljati, jer su petim mjestom na prvenstvu u Njemačkoj naše djevojke osigurale izravni plasman na sljedeću kontinentalnu smotru – naglasio je predsjednik Barač.

Uzbudljivo ljeto 2014. imat će i najbolji hrvatski odbojkaši. Osim kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2015., izabranike izbornika Igora Šimunčića čeka i Europska liga, u kojoj su ove godine osvojili fantastično drugo mjesto, a ni nastup na Svjetskom prvenstvu 2014. u Poljskoj nije nedostižan. U svakom slučaju, sljedeća bi reprezentativna sezona zaista mogla biti za pamćenje.