Bauer: Važno je da ostanemo mentalno jake

Objavljeno: Četvrtak, 15 Ožujak 2012 14:31 Autor:
Na krilima češkog dvojca Havlickova - Havelkova, koji je kombinirano ostvario 43 poena, Arsizio je kod kuće protiv Urbina napravio prvi korak prema finalu europskog CEV kupa. Bila je to sve samo ne laka utakmica, priznala je i napadačica Francesca Marcon:

- Mentalni umor polako se počinje osjećati stoga u taj susret nismo ušle baš najbolje, Urbino je također igrao dobro i prilično smo se mučile u tim trenucima. Obrana nam nije bila na uobičajenoj razini, no kako je utakmica odmicala sve smo bolje servirale i vjerujem da je to bio ključ naše pobjede. Sad se koncentriramo na Novaru.

Prebaciti se iz jednog u drugi film u manje od 48 sati ne bi im smio biti problem, smatra francuska blokerica Christina Bauer:

- Istina je da su se u utorak navečer one odmarale dok smo mi igrale, ali u ovoj fazi sezone sve ekipe su pomalo umorne i najvažnije je ostati jak u glavi. Tko uspije u tome osvojit će ovo prvenstvo.

A Novara u posljednjoj utakmici s Piacenzom nije uspjela reagirati na pravi način i nakon svih peripetija osnovni dio prvenstva završila je tek na osmom mjestu. Trener Giovanni Caprara realno je sagledao situaciju:

- Ove sezone smo imali uspona i padova, iz ovih ili onih razloga ni u jednom trenutku nisam imao sve igračice na raspolaganju stoga nikako nismo mogli uhvatiti kontinuitet. U ovom času bi bilo glupo da kažem kako ćemo izbaciti Arsizio, ali dat ćemo sve od sebe pa što bude. Siguran sam da bi se s kompletnom ekipom borili za najviše domete i zato sam optimist što se tiče slijedeće sezone.

No prije toga treba okončati ovu koja još uvijek traje. Tehničarka Letizia Camera uzda se u onu frazu koja kaže da dok se igra, ima i nade:

- Arsizio praktički i ne gubi utakmice, ali mi nemamo što izgubiti. Moramo vjerovati da se možemo nadmetati s njima, idemo se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu.