Belgijanci vjeruju u čudo

Objavljeno: Srijeda, 22 Siječanj 2014 11:36 Autor:
Belgijanci vjeruju u čudo Foto: cev.lu
Resovia se diže iz tjedna u tjedan, prva su momčad koja je dobila Roeselare ove sezone, no u Belgiji je već pala ZAKSA i moraju biti oprezni.

Kada izgubite prvu utakmicu u sezoni tri mjeseca od njezinog početka onda se igračima ne može ništa zamjeriti. Upravo takvo nešto je pošlo za rukom Roeselareu, no prvi poraz je stigao u najnezgodnije vrijeme. Belgijanci su u Rzeszow došli kao jedina ne poražena momčad Lige prvaka uz Belgorod, dobili prvi set i onda jednostavno stali. Dio zasluga za takvo nešto ide i igračima Resovije, ali i Roeselare je izgubio ritam zbog trotjedne stanke.

- Resovia ima proračun četiri puta veći od nas, puno širi stručni stožer i 17 igrača visoke klase. Zato sam ugodno iznenađen što smo osvojili jedan set prošli tjedan i bili blizu osvajanja trećeg - skromno će trener Emile Rousseaux.

Tuerlinckx je s 24 poena bio najučinkovitiji igrač prve utakmice, no nije imao potporu Verhanemanna i Claesa. Roeselare je bio slobodan u zadnjem kolu belgijskog prvenstva, imali su tjedan dana za pripremu utakmice, a domaći teren je veliki adut Belgijanaca. Jako teško gube utakmice kod kuće, tu je pala ZAKSA u grupnoj fazi i Rousseaux ne potpisuje kapitulaciju:

- U prvoj utakmici nismo odigrali najbolje što možemo, ali puno je objektivnih razloga za to. Imali smo samo četiri treninga u punom sastavu, ispali iz ritma i to se osjetilo. U uzvratu nismo bez izgleda. Morati ćemo odigrati bolje nego u prvoj utakmici, uvjeren sam da to možemo.

Iz stožera Resovije dolazili smo superlativi o prvoj utakmici što nije čudno. Pobijedili su jednu od dvije neporažene momčadi u Ligi prvaka, odigrali odličnu utakmicu i stvorili lijep kapital za uzvrat. Nakon izgubljenog prvog seta doslovno su pregazili belgijske prvake, dominirali su od početka do kraja setova što potvrđuje i 20 razlike u malim poenima od drugog do četvrtog seta. Odličan susret su imali primači Akhrem i Veres, kombinirano ostvarili 40 poena dok je korektor Konarski dodao 16 poena.

- Na korak smo od ulaska među šest najboljih ekipa Europe, ali idući korak će biti jako težak. Još ništa nije riješeno, ali uvjeren sam da ćemo proći dalje - rekao je kapetan Akhrem.
Tri dana kasnije Resovia je potvrdila odličnu formu demoliranjem SKRA u derbiju 16.kola Plus lige. Očekivala se neizvjesna utakmica, a na kraju se pretvorila u igru mačke i miša. Tom pobjedom Resovia je preuzela vodeću poziciju s dva boda više i utakmicom manje od SKRA tako da je situacija za njih odlična.
- Znam da je Roeselare odlična momčad kod kuće, dobili su ZAKSA-u 3:1 i to je dovoljan razlog za oprez. Neće nam biti lako, ali vjerujem u kvalitetu svojih igrača i da će ona presuditi. Ne smije biti nikakvog opuštanja - upozorava trener Kowal.

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

dvoznak.com