Bernarda Brčić debitirala za Urbino

Objavljeno: Utorak, 29 Listopad 2013 14:32 Autor:
Riječka odbojkašica Bernarda Brčić debitirala je u talijanskom prvenstvu. Bivša odbojkašica Rijeke i članica hrvatske reprezentacije sada nosi dres Urbina koji je u prvenstvo ušao porazom od Piacenze 0:3. Unatoč porazu Bernarda je zadovoljna prvim nastupom.

- U nedjelju smo odigrali prvu utakmicu prvenstva i to odmah protiv Piacenze, prvaka Italije. Tu igraju mnoga zvučna imena kao sta su Bosetti, De Krujif, Meijners, Ferretti. Ekipa koja je po meni i ove godine favorit da uđe finale talijanskog prvenstva. Jako su dobre, visoke i snažne. Izgubile smo nažalost, ali izgubili smo definitivno od bolje ekipe, iako se u niti jednom trenutku nismo predale. Igrale smo sa srcem do kraja, sam rezultat u trećem setu 23:25 govori da se nismo olako predale, rekla je Bernarda Brčić nakon debija u dresu Urbina.

- Iduća utakmica nam je u nedjelju, igramo doma protiv Novare, one imaju dva poraza zasad i mislim da tu trebamo tražiti svoju šansu. Tamo igra i Ivana Miloš, drago mi je što ću je vidjeti, dodala je Bernarda.

- Zasad mi je jako dobro u Italiji, ekipa je super, uglavnom su to sve mlade cure koje skupljaju iskustvo, kao i ja. Imamo i nekoliko starijih igračica koje nam sa svojim iskustvom pomažu. Meni je jako drago jer sam prva tehnićarka, igram stalno i imam osjecaj da napredujem. Upravo zato sam i odabrala Italiju jer se ovdje igra najbolja klupska odbojka u Europi. Treninzi su naporni, puno radimo, ali na svaki trening idem s guštom. Što se tiče kluba, zasad sam zadovoljna organizacijom, stanom, automobilom. Radi se zaista profesionalno, rekla je riječka odbojkašica.

- Što se tiče usporedbe s Hrvatskom, liga je neusporedivo jača. Ovdje je odbojka drugi sport nakon nogometa, bude po nekoliko tisuća ljudi na tribinama, imamo svoje navijače koji nas prate na svakoj utakmici, bude pravi spektakl. Jednostavno, ne može se usporediti s Hrvatskom, što mi je jako žao, ustvrdila je Bernarda koja je godinama bila prva tehničarka ŽOK-a Rijeka s kojim je osvojila niz trofeja. Bilo je samo pitanje kada će darovita odbojkašica promijeniti sredinu i okušati se u jačoj ligi. Rijeka danas nije ni sjena nekadašnje ekipe.

- Rijeku pratim putem interneta, ali se i čujem s igračicama, najviše s Teom Pešut. Jako mi je žao što je situacija takva kakva je, žao mi je što je na kraju i Tamara Sušić napustila klub jer im je ona bila bitna karika. Naravno, žao mi je što sada gube toliko utakmica. No, u klubu su sami naglasili da kreću otpočetka s mladim snagama tako da ti porazi ne trebaju čuditi nikoga. Nitko se nije rodio da je odmah znao pobijeđivati. Cure su mlade, imaju po 14, 15 godina i trebat će im neko vrijeme da stasaju u prave igračice. Uopće ne sumnjam da će upravo one za koju godinu biti ponovo u konkurenciji za vrh ljestvice. Samo trebaju strpljivo raditi i trenirati i mislim da će im rad doći na naplatu, zaključila je Bernarda Brčić.

Autor: M. Babić