Bjelorusija razbila Hrvatsku na startu Europskog prvenstva

Objavljeno: Subota, 26 Rujan 2015 21:53 Autor:

Izrazito loše hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija započela je nastup na Europskom prvenstvu. Naše odbojkašice poražene su u tri seta, Bjelorusija je slavila s 3:0, po setovima je bilo 25:19, 25:18 i 26:24. 

Sami početak utakmice pokazao je da Hrvatsku čeka teška utakmica. Čitavo vrijeme hrvatske odbojkašice lovile su Bjeloruskinje, a kako se prvi set bližio kraju ta prednost je rasla. U završnici seta potpuno je podbacio prijem Hrvatske, te je taj dio utakmice Bjelorusija dobila bez ikakvih problema. Kako je završio prvi, nastavio se drugi set. Bjelorusija igra, Hrvatska statira i brzo je na semaforu osjetnih 8:3, dižu to Bjeloruskinje malo, pomalo i na veću prednost, da bi se sve okončalo s 25:18. U trećem setu do same završnice je izjednačeno, pri 24:22 za Hrvatsku činilo se da će naše djevojke uspijeti produžiti utakmicu, ali nisu. Ponovno je prijem bio loš, a solidna Bjelorusija znala je to kazniti i okončati posao. Pobjedom se približiti prolasku skupine, a Hrvatsku gurnuti u iznimno neugodnu situaciju.

- Teško je izgubiti sa 3:0, čestitam Bjelorusiji. Igrali smo previše individualno, sutra moramo igrati kao ekipa – kratko je poraz prokomentirao izbornik Hrvatske Vercesi.

Potonji ima manje od 24 sata da podigne ekipu iz bunara, u kojem se našla nakon neplaniranog poraza. Može se reći da su naše odbojkašice potpuno podbacile, podbacio je i stožer, koji je mijenjao premalo i prekasno. Većina djevojaka jučer nije imala dan, posebno to važi za Ušić Jogunicu s 3/19 u napadu koja je u igri ostala čak do sredine trećeg seta, i Fabris s još lošijih 1/12. Posljedica je to i lošeg prijema, nakon kojeg je posao bio otežan za obje tehničarke Grbac i Brčić. Bjelorusija nas je potpuno nadigrala taktički. Prijem Hrvatske bio je slab, mlada Božičević je čini se podlegla pritisku važnosti utakmice i nikako nju ne treba prozivati. Ipak, ništa još nije izgubljeno. Hrvatska ima sutra priliku pokazati da je ovo danas bio loš dan protiv Bugarske. U slučaju poraza vjerojatno ispadamo, pošto u zadnjem kolu igramo protiv aktualnog prvaka Rusije, koja je danas bila uvjerljiva protiv Bugarske.

Autor : M. Gojak