Bliži se utakmica protiv Srbije u Azerbajdžanu

Objavljeno: Srijeda, 10 Lipanj 2015 23:19 Autor:
Zajednički trening Hrvatske i Poljske u Bakuu Zajednički trening Hrvatske i Poljske u Bakuu

Početak 1. Europskih igri u Bakuu sve je bliži. Naše odbojkašice se polako udomaćuju u Azerbajdžanu, i provode posljednje pripreme pred početak turnira koji započinju utakmicom protiv Srbije u subotu. 

Okončan je i drugi dan boravka u Azerbajdžanu, u kojem je hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija program upotpunila trening utakmicom protiv Poljske. Naše djevojke su poražene rezultatom 2:1 (25:17, 18:25 i 25:17).

- Što se tiče organizacije Europskih igri sve je u najboljem redu, organizator nam je osigurao prijevoz kuda god nam je potrebno, imamo na raspolaganju teretanu i dvoranu. Jučer smo trenirali u dvorani u kojoj će se održavati natjecanje. Danas smo odigrali prijateljsku utakmicu protiv Poljske, bilo je dobro, oni su u najjačem sastavu, izgubili smo prvi set, dobili drugi, a u trećem u kojem su priliku dobile rezerve Poljska je ponovno bila bolja. Sutra igramo prijateljski susret protiv Rumunjske - prve dojmove iz Azerbejdžana s nama je podijelio hrvatski izbornik Angelo Vercesi.

Što se tiče igračkog kadra situacija je daleko od idealne. Na ozljedu Alajbeg zbog koje ona nije ni otputovala za Baku nadovezala se ozljeda primačice Karle Klarić, koja će gotovo sigurno propustiti početak turnira. Grbac koja je upala kao zamjena za Alajbeg također neće igrati na startu turnira, jer još uvijek provodi terapiju zbog ozljede koju ima. Protiv Srbije Vercesi će na raspolaganju imati 10 igračica, evo njegove najave te takmice koja je na rasporedu u subotu u 9:00 po hrvatskom vremenu:

- Prva utakmica protiv Srbije je u ranom terminu, spremali smo se za to, trenirali ujutro. Sutra ćemo u to vrijeme raditi istezanje, pošto popodne imamo utakmicu s Rumunjskom. U petak imamo ponovno rezerviranu dvoranu za trening u 9:00 kako bi se što bolje prilagodili za termin utakmice protiv Srbije. Također smo se u Mariboru pripremali za to. Srbija nije kompletna, ali naravno da je i takva jaka ekipa. Njihove igračice igraju širom svijeta, promijenili su neke igračice, ali radi se o ekipi koja igra na visokom nivou. Po meni je to reprezentacija koja će se na Europskom prvenstvu boriti za prve tri pozicije.

Dosta je novih igračica u reprezentaciji. Utakmica protiv Srbije biti će službeni debi za njih nekoliko. Na mjestu tehničarke zaigrati će Jakšetić, u bloku Burazer i Sušić, prilična je zagonetka kako će to sve izgledati na terenu, zato smo za komentar o stanju ekipe zamolili pomoćnika Vercesia, Gorana Jovanovića koji odlično poznaje neke od debitantica koje je vodio kao izbornik juniorske reprezentacije:

- Na nama je da protiv Srbije damo sve od sebe, izvučemo najbolje što se može pojedinačno, a obavezno i kao ekipa. Odradimo taktičke i tehničke stvari koje dogovorimo i uživamo u utakmici. Zdravstveno stanje nije dobro i to sad više nije ni tajna, svi sve znamo u selu, tko šta može ili ne može. Naše cure napreduju u uigravanju iz dana u dan, i vrlo smo sretni zbog toga, očigledno je poboljšanje u svakom segmentu igre. Naravno da treba još nešto vremena, prijateljskim utakmicama se uigravano i biti ćemo spremni. Nove djevojke su se prilagodile odlično i bez prigovora, za ekipu i za Hrvatsku preuzele nove pozicije, trude se, daju svoj maksimum i to je najvažnije.

Autor: M. Gojak