Bodom u zagrebačkom derbiju karlovačke odbojkašice zadržale prvo mjesto na ljestvici

Objavljeno: Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016 12:14 Autor:

Karlovačke odbojkašice i nakon osmog kola 1.B lige ostaju na vrhu ljestvice, iako su u današnjem derbiju, na gostovanju kod drugoplasirane zagrebačke Mladosti II, upisale drugi ovosezonski poraz. No, s tijesnih 3:2 što im je donijelo tzv. “utješni bod”, a “mladostašicama” dva umjesto tri pa Karlovčanke na vrhu ljestvice imaju 18, dok je Mladost druga sa 16.

U zanimljivom i neizvjesnom ogledu Zagrepčanke su nakon velike borbe dobile prvi set, koji je bio i najneizvjesniji, sa 26:24. Uzvraćaju Karlovčanke sa 25:21, a u trećem setu sve je bilo u znaku “mladostašica” koje su ga dobile vrlo lako, sa 25:14. U četvrtom setu opet odlična igra karlovački odbojkašica i sa 25:20 osigurale su barem bod. Peti set ipak pripada Zagrepčankama sa 15:10, a kada se sve zbroji vjerojatno je riječ i o najrealnijem ishodu današnjeg susreta.

Ovaj bod dodatno je vrijedan zbog rasporeda po kojem su Karlovčanke u sljedećem kolu slobodne. U najgorem slučaju, ako Mladost II slavi protiv Don Bosca, nakon devetog kola naše će odbojkašice biti druge, s tim da “mladostašice” i ne mogu napredovati u društvo najboljih budući je tamo njihova prva ekipa pa će to i dalje faktički biti željena pozicija za Karlovac. Vrlo vjerojatno bodovno će ih dostići i Varaždinke, koje kod kuće dočekuju posljednjeplasirano Nebo, ali set razlika bit će i dalje na strani Karlovčanki, neovisno o rezultatu iz Varaždina.

Izvor: KAŠonline