Bojan Mirković trener u Američkoj akademiji u Singapuru

Objavljeno: Ponedjeljak, 10 Studeni 2014 10:01 Autor:
Hrvatski odbojkaš Bojan Mirković nastavlja karijeru kao trener Američke odbojkaške akademije (American Volleyball Academy - AVA) u Singapuru.

Prekrasnu priču oko Akademije koju je osnovao američki olimpijac David Mckienzie (London 2012.), u najskupljem gradu na svijetu, Mirković je realizirao uz svesrdnu pomoć prijateljice, hrvatske reprezentativke Antonije Kaleb.

- Akademija je postavljena na principu američke sveučilišne odbojke – otkriva Bojan, kojem je nakon kraće suradnje tijekom kolovoza ove godine ponuđen posao iz snova, stalno radno mjesto (dvoranska odbojka i odbojka na pijesku)

- Sretan sam zbog prilike koja mi se ukazala jer sam uspio objediniti svoje fakultetsko obrazovanje i činjenicu da sam završio FIVB međunarodne seminare za trenere jer ću za Akademiju obavljati oba posla- trenerski i odnose s javnošću. Isto tako, vjerujem kako su se odbojkaška gledišta i predanost tom sportu jednog Amerikanca i Hrvata spojili u dobitnu kombinaciju. Planova je mnogo, ambicija i ideja također i smatram da je ovdje riječ o jednoj lijepoj odbojkaškoj priči koja je tek počela.