Borbeni Poreč nakon drame u pet setova izborio majstoricu u Kaštelima

Objavljeno: Četvrtak, 09 Travanj 2015 23:01 Autor:

Utakmicu punu preokreta odigrali su danas Poreč i Marina Kaštela. Na kraju su se veselile Porečanke, koje su tako izborile ''majstoricu'', i ponovno će u Kaštela u nedjelju, kada ćemo doznati tko će protiv zagrebačke Mladosti igrati za naslov. 

Ekipa Marina Kaštela u prvom polufinalnom ogledu kao domaćin slavila je u tri seta i to prilično lako. Radi toga mnogi su ih vidili kao favorite i danas u Poreču. Bolje su počeli utakmicu, poveli sa 10:6 u prvom setu, ali borbeni Poreč se vratio. Prvi puta su poveli pri 18:17 kada Levak servisom dolazi do poena za domaće. Na 23:20 Poreč odlazi servisom Rupčić, ali tada kapetanica Marina Kaštele Jurić svojim servisima vraća gošće u igru, te je brzo 23:23. Reagira trener Poreča Stojaković, zove time-out, smiruje svoje djevojke i nakon toga one s 25:23 dolaze do prvog seta.

U drugom nije bilo previše drame, do prvog tehničkog time-outa uglavnom se igralo poen za poen, a onda se Poreč odvojio. Više, manje su mirno priveli taj dio igre kraju, Marina Kaštela je priprijetila dolaskom do 22:19. Tada je na scenu stupila Novosel, koja je predvodila Poreč do vodstva od 2:0.

Početak trećeg seta donosi dominaciju Marina Kaštela, koje kreću silovito. Servisima uništavaju prijem Poreča, i vrlo brzo je 13:4. Činilo se da će treći set brzo biti riješen, ali nisu tako mislile i Porečanke. Bore se i stižu do 13:9, gošće brzo dižu na 16:9, ali ubrzo je na semaforu neizvjesnih 18:17 za Marinu. Ipak, još jedna dobra dionica gošći za 22:17, pa novi povratak Poreča, koji u tim trenucima predvodi Račić do poravnanja od 24:24. Tada Levak griješi na servisu, a Miljak asom zaključuje set i Marina Kaštela smanjuje na 2:1 u setovima.

Četvrti set donio je puno neizvjesnosti. Igralo se gotovo poen za poen, Marina Kaštela je do prvog vodstva došla sa 17:16. Podigla ga na 21:17, ali Poreč se još jednom vratio i poravnao na 21:21. Potom čak i poveo sa 23:22, izgledalo je da će i okončati posao, ali servis poenom Vukić i potom promašajom Burilo najbolja ženska ekipa Dalmacije utakmicu je odvela u dramu petog seta.

Ipak, dramatike nije bilo. Bila je to jednosmjerna ulica za Poreč. Pri 2:1 za njih, ozljedila se iznimno važna igračica Marina Kaštela Vukić. Nezgodno je doskočila, i za nju je utakmica bila gotova. Ta ozljeda ostavila je traga na gošće koje su psihički nestale s terena. Poreč je iskoristio ponuđeno i sa 15:5 završio posao, izborio treću utakmicu ovog polufinala. Neslužbeno saznajemo da bi se ona u Kaštelima trebala odigrati već u subotu.

 - Sretne smo što smo pokazale da možemo u našoj dvorani, pred našom publikom. Povele smo 2:0, i oba seta koja smo izgubile bila su na razliku. Vratile smo se u petom setu i pokazale da smo kvalitetna ekipa. Na "majstoricu" u Kastel Stari idemo na pobjedu i nadam se pozitovnom ishodu za nas - izjavila je nakon utakmice tehničarka Poreča Vedrana Jakšetić.

Poreč, SRC Veli Jože

Suci: Milan Rajković i Bojan Brlas

Delegat: Roland Ferenčić

Poreč- Marina Kaštela 3:2 (25:23,25:19,24:26,23:25,15:5)

ŽOK POREČ: Ćosić, Novosel, Sain, Levak, Duspara, Zahirović, Račić, Burilo, Jakšetić, Rupčić, Sučić i Žužić. Trener: Miodrag Stojaković

MARINA KAŠTELA: Botić (L), Sliško, Jurić, Vukasović (L), Barić, Bučević, Uljević, Bulić, Vidović, Ćurak, Vukić, Miljak. Trener: Milorad Krunić

Autor: M.Gojak