Borbenim Porečankama bodovi u Domu odbojke

Objavljeno: Nedjelja, 03 Veljača 2013 20:36 Autor:
U zaostaloj utakmici 10. kola PH za odbojkašice (prva skupina) Porečanke su ostvarile premijernu prvoligašku pobjedu u zagrebačkom Domu odbojke.

U zaostaloj utakmici 10. kola PH za odbojkašice (prva skupina) Porečanke su ostvarile premijernu prvoligašku pobjedu u zagrebačkom Domu odbojke. Svladale su Mladost sa 3-0 (25-18, 25-17, 25-23).

Koliko god naizgled apsurdno zvučalo, gošće su utakmicu dobile fanatičnom i fantastičnom igrom u obrani. Lopti je bilo strogo zabranjeno pasti u njihovo polje, gotovo sve su „ulovile“, blokirale, spasile... Naravno, na sve to se nadovezalo solidno napadačko izdanje ekipe, s raspoloženom najboljom hrvatskom juniorkom, Laurom Miloš, i još uvijek ubojitom „veterankom“ Marinom Novosel.

Mladostašicama je malo toga polazilo za rukom. Uz vrlo propusnu obranu, domaći sastav je bio neuvjerljiv i u ostalim elementima odbojkaške igre. Napad je prečesto mukotrpno osvajao poene, čak i iz dobro izrađenih akcija. Za potvrdu toga mogli su poslužiti  prizori u kojima „najubojitija“ mladostašica, Lucija Mlinar, poentira tek iz trećeg pokušaja.

Trener Mladosti, Edo Klein, pokušavao je čestim izmjenama uhvatiti dobar ritam, ali nije išlo. Rijetko kada je bio tako očajan... S druge strane, trener Porečanki, Miodrag Stojaković, veći dio utakmice prekriženih je ruku šetao u svom prostoru. Njemu je ova pobjeda, ne samo uzvrat za poraz od Mladosti u Kupu, nego i potvrda da mu je ekipa vrijedna prvog mjesta na ljestvici. Klein je ustvrdio kako ovaj poraz neće imati većih posljedica po njegovu ekipu koja će od sredine veljače bitno ojačana u nastavak sezone.  

MLADOST: Ćaćić -, Žmire 6, Kirša -, Minami -, Tadić, Mlinar 9, Uljević 10, Božičević (L),  Deak, Vugec 6, Jularić 1, Jurišić 6.     Trener Edo Klein

POREČ: Pahović, Zahirović (L), Sumić -, Brletić 6, Miloš 18, Mostahinić 2, Šaini 6, Sain, Žužić 6, Novosel 14.            Trener Miodrag Stojaković

Autor: V. K.