Braća Vranješ napustila Mursu

Objavljeno: Utorak, 28 Listopad 2014 21:29 Autor:
Filip (broj 12) i Luka (broj 9) napustili redove Murse Filip (broj 12) i Luka (broj 9) napustili redove Murse foto: MOK Mursa-Osijek

Braća Vranješ, Luka i Filip, odlučila su napustiti redove osječke Murse. Bila je to jako teška odluka za njih, ipak su oni djeca Murse, ali kako kažu, jednostavno se došlo do zida i dalje nije moglo.

Oni su htjeli da sve prođe u miru i tišini zbog cijele ekipe, ali članak u Glasu Slavonije ih je jako razljutio. Naime, u Glasu Slavonije je u petak izašao članak kako su braća Vranješ nestrpljiva i kako nisu zadovoljna minutažom u klubu te su zbog toga izašla iz kluba.

-To što piše u Glasu Slavonije je jako daleko od istine, to je smiješno. Ja ne mogu vjerovati da netko može pisati tako nešto, a da nas nije kontaktirao. I mi imamo svoj obraz, a to da nas netko proziva preko novina, to si sigurno nećemo dozvoliti. Pa mi smo ove sezone dobili najveću priliku do sada, i brat i ja smo igrali svaku utakmicu. O treneru Tomi Paunu mogu reći sve najbolje, čovjek nam je stvarno pružio priliku i rekao kako je iznimno zadovoljan kako smo odradili pripremni dio sezone. Čak je zbog toga meni dodijelio kapetansku traku u srazu s Vukovarom u kupu. Tako da priče o našem nezadovoljstvu minutažom nikako nisu istinite – izjavio je stariji brat Luka Vranješ.

Odlazak braće Vranješ se dogodio par dana prije vrlo važne utakmice s Centrometalom. Mursaši su ipak uspjeli svladati Centrometal i uzeti sva tri boda, a Vranješi su došli na tu utakmicu bodriti svoj klub. Kako ističu, ne ljute se ni na koga od svojih, sada već bivših, suigrača, ali žele naglasiti kako su očekivali veću potporu starijih igrača.

-Mi jednostavno ne želimo više ulagati svoje vrijeme, trud, na kraju krajeva i novac jer svaki dan dva puta na trening dolazimo autom i pravimo put od 35-40 km, a da za uzvrat od kluba ne dobijemo gotovo ništa pa ni normalnu komunikaciju s predsjednikom Trusićem. Već mjesecima, više od pola godine, trpimo lažna obećanja i odlučili smo stati tome na kraj na ovaj način, jer nažalost drugačije nije moglo. Odlučili smo da nećemo dolaziti ni na treninge ni na utakmice ako nam se ne ispuni dio obećanja koja su nam dana od strane predsjednika te ćemo se okrenuti fakultetu jer ovo više nema smisla, a nije ni u redu prema našim roditeljima te prema našem dostojanstvu. A ovo što se piše da smo nezadovoljni minutažom, jednostavno je priča za javnost – razočarano je izjavio Luka.

Mursa je ovime izgubila dva vrlo perspektivna primača, a braća će svoj odbojkaški put tražiti negdje dalje. Ovih dana će tražiti papire od uprave kluba i postat će slobodni igrači, a na polusezoni će si pronaći novi klub.

 

Autor: Mario Šalinger