Bradarić privremeno preuzeo ŽOK Kostrena

Objavljeno: Subota, 31 Ožujak 2012 16:15 Autor:

Prije gotovo dva tjedna, Željko Bradarić je objavio kako nakon 15 godina odlazi s mjesta pomoćnog trenera ŽOK Rijeke.

Otišao je u vrijeme kada atmosfera u klubu nije bila na zavidnoj razini, no već je tada negirao kako je trenutna klupska situacija povezana s njegovom odlukom.

- Treba mi malo vremena da se odmorim, nema to veze sa situacijom u klubu, niti nedostatkom novaca, niti išta slično. Od 1997. godine sam u klubu. Zasićen sam svime pomalo, treba mi neko vrijeme da se odmorim. Nakon toga ću vidjeti što ću i kako ću. Namjeravam ostati u odbojci i raditi recimo s mladima, posebice u odbojci na pijesku. Vidi se po broju osvojenih trofeja da se u klubu proteklih 15 godina radilo. Puno igračica izašlo je iz škole odbojke i to je zapravo najveća nagrada. Vidjeti da netko počne trenirati s osam ili deset godina i kroz neko vrijeme izraste u pravog igrača ili igračicu. Taj napredak je ono što me je držalo i što me drži u odbojci, - izjavio je tada.

Poznat u odbojkaškim krugovima kao Brada, bio je dio najuspješnijeg riječkog loptačkog kolektiva. Trener kojeg su igračice od milja znale zvati „prijateljica", u svojoj ulozi pomoćnog trenera osvojio je s klubom 16 trofeja. No, bilo je i teških situacija, kao i zadnje epizode štrajka Riječanki. Čini se kao da su stalno imali problema s financijama. I tada je Bradarić bio odriješit:

- Na početku sezone imamo određen iznos odnosno novaca na koji računamo. U međuvremenu se zna dogoditi nekakav rebalans proračuna ili recimo prođemo dva kola u Challenge kupu. Da smo u teoriji ispali od Finkinja u prvom kolu klub bi uštedio 35 tisuća eura otprilike. To sve govori. Ali koja je poanta nastupa ako nećemo ići na pobjedu?

Prošlog tjedna je pak objavljeno kako Brada grije klupu u Kostreni. Čini se kako je ipak daleko od mirovine, te da u njemu još ima odbojkaške strasti. Ovo je njegov prvi samostalan angažman od početka sezone, a već je jednom sasmostalno vodio ekipu ŽOK Rijeka.

- Ovo mi je novi izazov. Poznajem igračice iz seniorske ekipe. Odradio sam u utorak prvi trening, zasad sam tu, vidjet ćemo što će biti u idućih mjesec dana.

Naime, Kostrena je odlučila suspendirati Alena Pavičića zbog odnosa prema igračicama koji je samo kratko komentirao kako je dogovor s Bradarićem da preuzme ulogu trenera na mjesec dana. Pavičiću ugovor ističe na kraju ove sezone, a u klubu nije bilo komentara, jedino opaska da se o tome nema što pisati.