×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 890

Bravo Danijela! Anđelić potpisala za Modenu

Objavljeno: Ponedjeljak, 05 Kolovoz 2013 13:46 Autor:
Donedavna članica hrvatske odbojkaške reprezentacije, splitska odbojkašica Danijela Anđelić svoju će karijeru nastaviti u Italiji, jednoj od najjačih svjetskih odbojkaških liga. Njezino novo odredište je Liu JO Modena.

Modena je glavni grad istoimene talijanske pokrajine gdje se igra preko mreže izrazito poštuje te je osim ostalih ujedno jedan od glavnih sportova. Ovo veliko priznanje za mladu odbojkašicu uistinu veseli, kako najviše nju, tako i širi odbojkaški puk.

Da, ugovor je potpisan te je sa vodstvom kluba sve dogovoreno, otkriva Danijela te dodaje: Ponuda je bilo iz nekoliko različitih europskih klubova, ali odabir je na kraju pao na Modenu. Najveći razlog tome je bio vizionarska uprava kluba, koja je za ovu sezonu pripremila izvanrednu ekipu. Talijanska liga je jedna od jačih na svijetu te je to ujedno savršeno mjesto da mnogo naučim te dam svoj obol. Klub ima dugogodišnju tradiciju, a s ovom postavom spreman je na velike rezultate.

Sretna je kako navodi i zbog još jedne jako važne činjenice: Igrati ću sa svojom velikom prijateljicom i bivšom suigračicom Samantom Fabris što me jako raduje. Mogu reći da je Modena logičan slijed u mojoj karijeri te se nadam da će ovo biti jedna uzbudljiva sezona puna sportskih uspjeha.

Ne sumnjamo kako će Italija biti pravi izazov za Danijelu o čemu svjedoči i vijest da ćemo jedno od najvećih imena talijanske odbojke, Francescu Piccinini, ove sezone također gledati u dresu talijanske Modene.

Osim što će joj Italija poslužiti kao jedno veliko iskustvo i napredak u karijeri, sve zajedno trebalo bi joj omogućiti i nove nastupe u dresu reprezentacije. Podsjetimo se ukratko kako je Danijela karijeru započela u matičnom klubu Split 1700. Igrala je zatim za Kaštela DC gdje se okitila titulom viceprvakinja Hrvatske. Uspješnija je bila potom u Rijeci gdje je dva puta osvajala naslove prvaka Hrvatske, a posljednju sezonu odradila je u matičnom klubu iz Splita. Iako je na odbojkaškim borilištima u ulozi razorne dijagonale, zaslužuje i pohvalu za postignuti uspjeh na drugim frontama. Preostaje joj obrana diplomskog rada na ekonomskog fakultetu nakon čega se može podičiti diplomom uz jednako uspješan sportski život.

Na koncu, što će Danijeli donijeti debitantska sezona u Italiji preostaje nam vidjeti, a njoj poželjeti još puno sportskih uspjeha.

Autor: M. Sladić