Brazil bez izgubljenog seta osvojio World Grand Prix 2013.

Objavljeno: Ponedjeljak, 02 Rujan 2013 12:17 Autor:
Brazilke na pobjedničkom postolju, World Grand Prix 2013 Brazilke na pobjedničkom postolju, World Grand Prix 2013 Foto: fivb.org
Olimpijske pobjednice, odbojkašice Brazila naslovu iz Londona jučer su pridodale i onaj iz World Grand Prixa. Pobjedom nad Kinom bez izgubljenog seta na briljantan način okončale su finalni turnir, koji se od srijede igrao u japanskom Sapporu.

Na njihov naslov nema niti najmanje zamjerke, jer Brazillke su potpuno dominirale finalnim turnirom. Okončale su ga s pet pobjeda, u pet utakmica ne izgubivši niti set. Susret protiv Kine bio je finale finala, jer i Kina je do tog susreta bila neporažena. Brazil je do pobjede u tom susretu došao rezultatom 3:0(25:15, 25:14 i 25:20.

- Vrlo sam sretan ovom pobjedom, po deveti puta osvojili smo World Grand Prix. Ovaj turnir bio je vrlo važan za Brazil, jer na njemu smo igrali protiv vrlo jakih reprezentacija koje igraju s različitim stilom igre. Tijekom cijelog turnira moja ekipa igrala je dobro - rekao je trener Brazila Ze Roberto po završetku natjecanja.

Srebro je pripalo Kini, kojoj je poraz od Brazila bio jedini u natjecanju. Bronca je po dugi puta u povijesti otišla u Srbiju. Nakon 2011. godine kada su u svom debiju u ovom natjecanju Srpkinje završile kao treće, ove godine su to ponovile. U jučerašnjem posljednjem kolu broncu su osvojile pobjedom nad Italijom u pet setova.

Nagrada za najbolju igračicu, MVP-a World Grand Prixa pripala je Brazilki Thaisi Menezes. Izabrana je i najbolja sedmorka finalnog turnira. Čine ju primačice Zhu Ting (Kina) i Mihajlović(Srbija), srednje blokerice su Menezes(Brazil) i Rašić(Srbija), libero Fabiana Oliveira(Brazil), tehničarka Glass(SAD) i korektorica Brakočević(Srbija).

Konačni poredak:

  1. Brazil
  2. Kina
  3. Srbija
  4. Japan
  5. Italija
  6. SAD

Autor: M. Gojak