Brčić: Da ljudi znaju u kojim uvjetima radimo, ne bi od nas očekivali trofeje

Objavljeno: Ponedjeljak, 14 Svi 2012 12:59 Autor:
Napokon je završilo. Bernarda Brčić, tehničarka i kapetanica Ženskog odbojkaškog kluba Rijeka, podignula je trofej namijenjen prvaku Hrvatske na radost svih u Dvorani mladosti.

- Napokon je i ova sezona završila na najbolji mogući način. Ovo je bila najteža sezona od kada sam u Rijeci. Nikada nije bila teža financijska situacija, ali i igračka. Na kraju smo ostali na osam igračica prije finala doigravanja i zato skidam kapu svakoj curi, treneru i svima u klubu, - rekla je Bernarda Brčič nakon novog naslova prvaka.

- Nismo dopustile Splićankama da se razigraju, blok je bio na visokom nivou, prijem odličan i to je rezultiralo ovako dobrom igrom i pobjedom, - dodala je kapetanica Rijeke.

- Napokon navečer mogu negdje ići, a ne biti u dvorani. Dojmovi se još nisu slegli, svaki dan čitam članke i ne vjerujem da smo to napravile. Ovo je jedno veliko iznenađenje iako su svi misli da Rijeka mora osvojiti prvenstvo. Da su znali u kakvim smo uvjetima radili, kakve smo probleme imali od financija preko ozljeda, ne bi nitko to od nas očekivao, - ustvrdila je Brčić istaknuvši jednu apsurdnost u cijeloj priči.

- Drago mi je recimo što smo igrale Challenge kup, pobjeda nad Istresom nam je dobro došla. Tužno je što na račun toga što smo pobijedile nismo dobile plaću jer smo morale putovati u Azerbajdažn. Toga nema nigdje nego u riječkoj odbojci, sigurna sam da se u drugom sportu to ne bi moglo dogoditi, - dodala je Brčić.

Posljednju plaću odbojkašice su dobile za siječanj.

- Bilo bi lijepo kada bi Volpi došao na Trsat, očito ga ne zanima ženski sport. Trebalo bi pronaći glavnog sponzora, već je nekoliko godina da nema Kvarner osiguranja. Nisam optimistična po tom pitanju. Nadam se da ćemo dobiti barem jednu plaću sada, ispast će da nam je to nagrada. Ni ne nadam se da ćemo dobiti sve što bi trebale prema ugovoru, - dodala je Brčić.

Na kraju svega Riječanke se kroz cijelu sezonu prvo moraju boriti na terenu, ali i van njega za plaće. Kako se sada daleko čini 2009. godina kada su Riječanke osvojile duplu krunu i Interligu, te ostvarile plasman u osminu finala Lige prvaka. Nema sponzora, nagrade za trofeje su prepolovljene, a godišnje dotacije Grada Rijeke su u slobodnom padu.

- Nadam se da ćemo doći u prvi plan, opet smo jedine osvojile trofej. Voljela bi da nas Grad podrži i nagradi jer mislim da smo zaslužile. Mislim da bi nam trebalo pomoći, imamo još dosta zaostataka i dobro bi nam došla potpora, - zaključila je Bernarda Brčić.

 

Autor: Marko Babić