Centrometal nastavio pobjednički niz

Objavljeno: Nedjelja, 03 Veljača 2013 20:27 Autor:
Dva sata i petnaest minuta trajala je odlična odbojkaška utakmica u Osijeku. Momčad Centrometala utakmicu je započela sa standardnom postavom Gotal, Kurteš, Križanović, Tomica Posavec, Kovač, Palinkaš i libero Petran.

Dva sata i petnaest minuta trajala je odlična odbojkaška utakmica u Osijeku. Momčad Centrometala utakmicu je započela sa standardnom postavom Gotal, Kurteš, Križanović, Tomica Posavec, Kovač, Palinkaš i libero Petran. Na drugoj strani Celan, Prlić, Puljić, Šćerbakov, Trusić, Vranješ i libero Dominković.

Od početka su poveli domaćini sa par poena prednosti, na prvom odmoru je 8:5. Centrometal je smanjio prednost na samo poen pri 12:11. Tako je do 16:15, a tad domaćini rade nekoliko bitnih poena. Centrometal je imao primjedbe na suce, te Tomica Posavec dobiva žuti karton i kazneni poen. Na kraju završava 25:20.

Drugi set izjednačeno od početka, a tad Mursa radi prednost od 15:11. Tada u igru ulazi tehničar Makarov, a malo kasnije i Vincek. Povela je Mursa 21:16, ali sa pet uzastopnih poena nakon servisa Kurteša Centrometal izjednačava. Ulazi se u neizvjesnu završnicu koju opet dobiva domaćin sa 25:23.

U trećem setu trener Kirić od početka seta ubacuje Vinceka i Makarova i oni donose preokret. Nerješeno je do 8:8, nakon toga gosti rade dva prednosti, pa prednost malo pomalo raste do konačnih 25:17. Zadnji poen servisom osvaja debitant Kocijan.

U četvrtom setu Centrometal je imao malu prednost sve do 13:11. Potom Mursa dobiva četiri poena zaredom, pa još dva i ima 17:14. No Centrometal poravnava pri 19:19, zatim preuzima vodstvo i dobiva set sa 25:22. Pred kraj seta u igru je ušao i srednjak Marin Posavec.

U petom setu igra se poen za poen do 6:5 za Mursu. Na servis Tomice Posavca Centrometal radi seriju i vodi 9:6. Mursa preokreće i ima bitnu prednost od 13:11. Nakon promjene, Kurteš sa dva direktna servis poena dovodi Centrometal do meč lopte koju ne koriste. Potom meč loptu ima i Mursa koju također ne koristi. Nakon toga črečanski klub ima čak osam meč lopti koje ne uspijeva realizirati. U dva navrata Osječani su se spasili blokom. Nakon sretnog servisa Šćerbakova Mursa ponovi dolazi do meč lopte kod 24:23, ali drugi servis tehničar Murse griješi. Nakon toga Centrometal radi novu kontru, dolazi do desete meč lopte koju Marin Posavec rješava blokom.

Kako niti jedan rezultat ostalih utakmica nije išao na ruku Centrometalu oni su i nadalje peti na prvenstvenoj ljestvici. Plasman među prve tri ekipe osigurala je zagrebačka Mladost koja ima 25 bodova. Ostali će svoje mjesto tražiti u zadnjem kolu prvog dijela lige. Mursa ima 22 boda, Sisak 21, a Rovinj i Centrometal po 20. Centrometal ima najlakši posao jer kod kuće očekuje slabi Vukovar. No Međimurci ne odlučuju sami o sebi. Da bi bili među tri treba im se posložiti barem jedan rezultat iz preostale dvije utakmice. Ili da Rovinj pobjedi Sisak 3:2 ili da Mursa izgubi u Rijeci.

Utakmica sa Vukovarom na rasporedu je u subotu 9. veljače u 17:00 sati u dvorani Aton u Nedelišću.

MOK MURSA OSIJEK – OKM CENTROMETAL  2:3 (25:20, 25:23, 17:25, 22:25, 24:26)

Dvorana Gradski vrt, gledatelja 150

Suci : Zamaklar (Belišće), Vinković (Vukovar)

Mursa : Celan, Vojak , Suk, Oršolić, Šućur, Vranješ, Šćerbakov, Dudaš, Dominković, Prlić, Puljić, Trusić (trener Barić)

Centrometal : Kovač, Palinkaš, Puđa, Kocijan, Gotal, Vincek, Petran, Tomica Posavec, Marin Posavec, Kurteš, Makarov, Križanović (trener Kirić)