Centrometal opravdao ulogu favorita

Objavljeno: Nedjelja, 03 Studeni 2013 00:29 Autor:
Odbojkaši Centrometala opravdali su ulogu favorita u susretu protiv Siska i osvojili nova tri boda.

A nije počelo dobro po domaćina. Gosti manje griješe i na prvom odmoru vode 8:4. Kasnije prednost raste i do 12:7. No na servis dolazi Kovač i odličnim udarcima poravnava na 12:12. Nakon toga se igra poen za poen, gosti stalno vode da bi domaćin uporno poravnavao skor. Tako je sve do 21:20 za Sisak. Konačno Centrometal slama otpor gostiju i sa četiri uzastopna poena dolazi do set lopte. Na kraju završava 25:22 za črečanski klub.

Drugi set je izjednačen do 5:5, no na prvom odmoru Centrometal vodi 8:5. Potom prednost domaćina raste do 18:11. Gosti se ne predaju i dolaze na svega tri poena zaostatka. Zatim u igru ulazi mladi Karlo Kocijan i sa dva prolaza donosi set domaćinu 25:19.

Treći set opet počinje vodstvom Sišćana od 8:5. Zadnju prednost imaju pri 13:12. Nakon promjene na servis najboljeg igrača susreta Tomice Posavca Međimurci dobivaju devet uzastopnih poena i tu je utakmica rješena. Na kraju set lagano ide u korist Centrometala 25:18.

Ovim petim kolom završen je prvi od četiri kruga regularnog dijele prvenstva. Sa 9 od mogućih 15 bodova Centrometal se nalazi na odličnom trećem mjestu sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Rovinj. A Centrometal u slijedećem kolu odlazi u goste upravo Istranima.

Trener Kirić : „Najprije moram čestitati našem fizioterapeutu Alenu Horvatu koji je omogućio da u ovom susretu nastupimo u najjačem sastavu. Imali smo dosta problema zbog laganih ozljeda i bolesti igrača u proteklom tjednu. Treba reći i da Sisak nije došao u najjačem sastavu. Stoga smo mi bili izraziti favoriti i rutinskom igrom smo stigli do nova tri boda. Dosadašnjim učinkom u prvom krugu prvenstva sam vrlo zadovoljan.

OKM CENTROMETAL – OK SISAK  3:0  (22, 19, 18)

Dovrana NCG Aton Nedelišće, gledatelja 150

Suci: Bingula, Perić (oba Zagreb)

Centrometal: Kovač, Čičković, David, Gotal, Vincek, Petran, I.Novak, Kocijan, Posavec, Kurteš, K.Novak, Vabec (treneri Kirić i Kovačić)

Sisak: Keranović, Ibradžić, Pavlić, Vakufac, Bakonji, Alić, Tepavac, Duraković, Alihodžić, Kostelac, Išek (trener Pavičić)