Centrometal svladao Sisak

Objavljeno: Nedjelja, 02 Veljača 2014 10:52 Autor:
Odbojkaši Centrometala osvojili su nova tri boda protiv najslabije momčadi kvalitetnije ligi. Nakon dvije sjajne odbojkaške predstave u Nedelišću prošlog tjedna, ovaj puta Centrometalovci nisu bili inspirirani, no ipak su bili dovoljno dobri da ostvare pobjedu od 3:0.

Krenulo je izjednačeno, na prvom odmoru domaći vode 8:7. Gosti iz Siska tad koriste greške Centrometala i vode 13:10. Ubrzo je poravnato, pa se igra poen za poen. Nerješeno je kod 17:17. No do kraja seta Sišćani dobivaju samo bod, na servise Gotala i Kurteša domaći su ubojiti te lagano uzimaju set sa 25:18.

Drugi set slično. Poveo je Sisak 5:1, domaći se približili na poen zaostatka. Zadnji put Sisak vodi 11:10. Potom opet sve ide na ruku Centrometala i set završava 25:17. Pred kraj seta ulaze u igru Vabec i Puđa.

Treći set opet po pravilu bolje otvara Sisak i vodi 6:4 i 7:6. No Centrometal to lako preokreće i vodi 20:13. Pomalo i neozbiljnom igrom dopuštaju gostima da se približe na poen zaostatka. Imao je Centrometal kasnije 24:21, no nije iskoristio tri meč lopte zaredom. Ipak gosti više od toga nisu uspjeli postići, set završava 26:24 za domaće.

Kod domaćina najbolji Kurteš i Vabec, kod gostiju Tepavac. Ovom pobjedom Centrometal je povećao prednost pred osječkom Mursom koja je u ovom kolu pobjedila zagrebačku Mladost sa 3:2. Sada Centrometal ima 20, a Mursa 17 bodova. Ovim kolom je odigrano tri od četiri kruga prvog dijela prvenstva. Svim klubovima preostaje još jedan krug igranja svaki sa svakim. U narednom kolu Centrometal gostuje u Rovinju, a tjedan dana kasnije dočekuje Mursu.

OKM CENTROMETAL – OK SISAK  3:0  (25-18, 25-17, 26- 24)
Dvorana Aton Nedelišće, gledatelja 100
Suci: Vurušić, Žužul (oba Varaždin)
Centrometal: Kovač, Čičković, Puđa, Gotal, Vincek, Petran, Marciuš, Posavec, Kurteš, Novak, Vabec (trener Kirić)
Sisak: Hrnčević, Ibradžić, Pavlić, Vakufac, Bakonji, Alić, Tepavac, Duraković, Alihodžić, Išek (trener Pavičić)