Centrometal teže od očekivanog do nova tri boda

Objavljeno: Nedjelja, 15 Studeni 2015 10:26 Autor:

Puno teže nego što sugerira rezultat odbojkaši Centrometala došli su do nova tri boda. Centrometal je krenuo u najjačoj postavi Prlić, Bogdanović, Ščerbakov, Čičković, Palinkaš, Kurteš i libero Posavec. Za goste Skorin, Pribanić, Janjanin, Dumbović, Nikolaus, Cota i libero Burčul.

Dugo je bilo poravnato u prvom setu, zadnje kod 14:14. Tada domaći nakon servisa Palinkaša rade značajnu prednost od 19:14 koju samo održavaju za konačnih 25:20. U prvom setu Skorin je prošao gotovo sve lopte za goste, no suigrači ga nisu pratili.
 
Drugi set slično, imao je Centrometal malu prednost do 9:8. I onda domaći potpuno staju, par puta je zatvoren Prlić, dobro servira Pribanić, gosti uzimaju osam poena zaredom i imaju velikih 16:9. Prednost je i veća kod 20:12. Na 22:15 za goste činilo se da je poravnanje neizbježno. No u igru je nešto ranije ubačen Gotal. I kad je on došao na servis nakon njegovih odličnih početnih udaraca sada Centrometal uzima osam poena zaredom i dolazi do prednosti 23:22. Potom obje momčadi prolaze prvu loptu za 24:23. Na servis dolazi Kurteš i direktnim poenom rješava i taj set sa 25:23.
 
Treći set opet vodi Gorica, zadnji put kod 14:13. Tada Bogdanović radi preokret za tri razlike domaćih. No gosti se ne predaju i u završnici je opet neizvjesno. Opet Bogdanović as servisom donosi bitnu prednost i na kraju set završava 25:22.
Nije ovo bila baš najsjajnija igra domaćih, no svi su ipak dali doprinos pobjedi. Svakako valja izdvojiti Gotala koji je kao adut sa klupe najzaslužniji za osvajanje drugog seta. Kod gostiju najbolji Skorin.
 
Ovom pobjednom Centrometal je i dalje na trećem mjestu prvenstvene ljestvice sa 12 bodova. Ispred su kaštelanska i zagrebačka Mladost sa 15, a četvrti je Sisak sa 11. Te četiri momčadi su se već sad nakon šest kola pristojno odvojile od ostatka lige. Takve su bile i prognoze prije prvenstva. To je bitno jer će nakon 14 kola liga biti podijeljena na četiri grupe po četiri momčadi. Stoga Centrometal sigurno gazi među top četiri hrvatske ekipe.
 
U narednom kolu Centrometal gostuje u Rovinju.

OKM CENTROMETAL – OK GORICA  3:0  (20,23,22)
Dvorana NGC Aton, gledatelja 100
Suci: Vurušić, Detelj (oba Varaždin)
 
Centrometal: Čičković, Kurteš, Gotal, Juras, Vuk, Ščerbakov, Palinkaš, Posavec, Stanković, Prlić, Bogdanović, Prprović (trener Kovačić)
 
Gorica: Jozić, Nikolaus, Šulc, Huljev, Cota, Pribanić, Herceg, Dumbović, Skorin, Janjanin, Burčul, Orešković (trener Marušić)