Češka dva puta bolja od Hrvatske u Mariboru

Objavljeno: Ponedjeljak, 28 Rujan 2015 16:34 Autor:
Češka dva puta bolja od Hrvatske u Mariboru Foto: cev.lu

Nakon pobjede u petak, hrvatski odbojkaši za vikend su doživjeli dva poraza od Češke. Radilo se o prijateljskim utakmicama igranim u Mariboru, u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. Za Hrvatsku ono započinje 9. listopada u Torinu utakmicom protiv Francuske. 

U subotu Češka je bila bolja rezultatom 3:0(25:18, 25:19 i 25:22). Nakon toga kao i u petak odigrana su dva seta, pripala su oba Hrvatskoj. Četvrti s 25:29, peti kraći s 15:12. Prva tri seta, može se reći ozbiljniji dio utakmice odigrala je postava Krnić, Omrčen, Kovačević, Galić kojega je mijenjao Šestan, Vulin i Mihalj, kao libero Šarčević je igrao na prijemu, Glaurdić u fazi obrane.

Česi su danas pokazali jedno potpuno drugo lice, igrali vrlo precizno u "obaveznoj" igri servis, blok, obrana i tom igrom tjerali nas u veliki broj pogrešaka. Kod naših ključnih igrača osjetio se lagani umor, koji je doduše sasvim normalan za ovu fazu priprema i sigurno je da će se u idućem tjednu već ići na lagano osvježavanje. Sve u svemu, treba biti zadovoljan pokazanim, cilj ovih utakmica je što bolje i kvalitetnije uigravanje linija, bez rezultatskog imperativa - svoj osvrt na  susret odigran u subotu dao je hrvatski izbornik Igor Šimunčić.

Najefikasniji kod Hrvatske u toj subotnjoj utakmici Omrčen s 12 i Kovačević s 10 poena, a kod Češke Michalek i Baranek sa po 12 osvojenih poena.Treći ogled protiv Češke odrađen je u nedjelju. Češka je utakmicu dobila s 2:1(25:18, 25:21 I 18:25), nakon toga odigran je još tie- break koji je Česima pripao s 15:13. U toj utakmici oba trenera su poprilično ispremijašala postave, odmarala igrače koji su podnijeli najveći teret u prve dvije utakmice.

Kod Hrvatske najbolji su bili Andrić s 10 I Šestan s 8 poena.

Danas hrvatski odbojkaši imaju slobodan dan, a s pripremama nastavljaju sutra. NA rasporedu su dva treninga, prijepodne teretena, potom popodnevni radu dvorani. Već u srijedu na redu je nova provjera, prijateljski susret protiv reprezentacije Katra. 

Autor: M. Gojak