Challenge kup: Mladostaši ‘love’ prednost Amstettena i uzdaju se u ‘zlatni set’

Objavljeno: Ponedjeljak, 16 Studeni 2015 13:38 Autor:
Pred odbojkašima Mladosti težak je ispit - uzvrat kvalifikacijske faze Challenge kupa, u kojem dočekuju austrijski Amstetten i žele nadoknaditi sve propušteno u prvom, gostujućem dvoboju (1-3).

Prema riječima trenera Tomislava Mišina, misija za prolazak njegove momčadi dalje u Challenge kupu itekako je moguća.

- Tamo smo izgubili od momčadi koja je objektivno lošija od nas. Razumijem i donekle shvaćam strah kad igraš protiv nekoga tko je bolji od tebe, ali kad igraš protiv ekipe koja je - ili egal tebi ili slabija od tebe, to ne mogu shvatiti. A većina ekipa protiv kojih smo igrali u posljednjim utakmicama, iz te je kategorije. Dakle, protiv Amstettena ide mobilizacija kadra, idemo uzeti tri boda, a onda u zlatnom setu proći dalje. Smatram da smo toga vrijedni jer smo kvalitetniji od njih – optimist je trener Mišin.

Slično je zborio i kapetan Mladosti Hrvoje Zelenika:

- Zaredali smo s lošim ulascima u utakmice, tako je bilo i u Amstettenu, a sada i u posljednjoj prvenstvenoj utakmici s Osječanima. Vjerujem da će tome doći kraj i da ćemo se protiv Austrijanaca pokazati u najboljem svjetlu.

Utakmica između Mladosti i Amstettena igra se u Domu odbojke u četvrtak (19. studenoga 2015.) u, za mladostaše najoptimalnijem terminu, 17 sati.

Četvrtak donosi dvostruki seniorski program u Domu odbojke. Nakon europske premijere Mladostaša pred svojim navijačima, seniorke Mladosti odmjerit će snage protiv vinkovačkog Vibrobetona u uzvratu četvrtfinala domaćeg Kupa. U taboru Mladosti prevladava uvjerenje da će novom pobjedom (nakon vinkovačkih 3-1) izboriti nastup na završnici Kupa. Početak utakmice je u 19.30.

Autor: V. K.