Challenge kup: na europskoj premijeri seniorke Mladosti dočekuju Mađarice

Objavljeno: Srijeda, 11 Studeni 2015 13:58 Autor:

Mađarske prvoligašice Teva GRC Gödölló suparnice su mladostašicama na premijeri Challenge kupa u četvrtak (Dom odbojke u 19.30).

I u taboru seniorki s nestrpljenjem se iščekuje europska premijera. Naporan ritam s dvama utakmicama tjedno, koji traje otpočetka sezone, nije ostavio većeg traga na zdravstveni bilten ekipe pa trener Edo Klein ima na raspolaganju planiranih 12 igračica. A o suparnicama je puno toga saznao, dakako, nabavio i videozapis njihove utakmice.
- Prošle sezone bile su doprvakinje i nastupale su godinama zaredom u europskim kupovima, kolo, dva, tri… Mađarska liga je jača od naše, Gödölló ne spade među četiri najbolje njihove ekipe, ali imaju strankinje i općenito starije igračice od naših. No, u odnosu na prošlu sezonu ostale su bez dosta igračica, otišle su im tri iz postave, a imaju i ozlijeđenih – referirao je dobro upućeni Klein.
Trener Mladosti nije otkrio sprema li Mađaricama nekakvo taktičko iznenađenje:  
- Spremamo se kao za svaku drugu utakmicu i bit ćemo spremni za njih. Budući da su pravila za prolazak kao u domaćem kupu, cilj nam je pobijediti sa 3-0 ili 3-1, a u uzvratu pokušati dohvatiti barem dva seta
Uzvrat je 24. Studenoga u Gödöllóu (gradiću sjeveroistočno od Budimpešte), a eventualna treća utakmica na rasporedu je 5. siječnja 2016. godine.