Challenge kup: seniori Mladosti u gostima kod austrijskog Amstettena

Objavljeno: Srijeda, 11 Studeni 2015 13:42 Autor:

Nakon petogodišnjeg izbivanja iz europskih natjecanja, HAOK Mladost ponovno je u klupskoj konkurenciji Starog kontinenta.

Nezavidna financijska situacija i oslonac uglavnom na igrački kadar iz vlastitih pogona u prošlim su sezonama onemogućili klub sa Save da podsjeti europske odbojkaške krugove na svoju slavnu prošlost. I aktualni europski iskorak dobro je odvagnut, Mladost se u obje konkurencije priklonila trenutačno najoptimalnijem odbojkaškom natjecanju za naš klub - Challenge kupu.  
Srijeda (u 20 sati) mladostašima donosi gostovanje kod austrijskog Amstettena NÖ, u renoviranoj dvorani Johanna Pölza u istoimenom gradiću (na autocesti između Linza i Beča). Mladostaši su dobro nabrušeni za izlazak u Europu, predugo je trajao europost. Trener Tomislav Mišin priželjkivao je nastavak pobjedničkog niza u derbiju u Nedelišću, ali sjajna domaća serija ipak je prekinuta (1-3).
- O Austrijancima znamo da trenutačno nisu momčad iz vrha tamošnje lige i da nisu najbolje startali u novu sezonu… Mi nismo imali vremena jadikovati za izgubljenim bodovima kod Centrometala, brzo smo se usredotočili na utakmicu s Amstettenom. Željeli smo Europu, dobili smo je, i samo mogu ponoviti ono prije izrečeno: na muci se poznaju junaci - poruka je trenera Mišina.
Austrijski suparnik je prošlog vikenda doživio domaći poraz u pet setova (od Supervolleya iz Ennsa), a u tom maratonskom meču ozlijedio im se poljski napadač Bartlomiej Gajdek. Zbog ozljede gležnja pauzirat će do siječnja iduće godine. Ni u donjoaustrijskom derbiju s UR Waldviertelom u ponedjeljak momčad iz Amstettena nije puno bolje prošla kao domaćin (1-3). Možda se baš u njihovu negativnom nizu krije i prilika Mladosti za gostujuće iznenađenje. Podsjetimo - Mladost u domaćem prvenstvu ima 4-1, Austrijanci 1-4 (za šesto mjesto na ljestvici u ligi sa 10 klubova). Uzvratna utakmica igra se u Domu odbojke 17. studenoga (utorak).