Cilj MOK Brod je izboriti ostanak u ligi, ali uz manje drame nego prošle sezone

Objavljeno: Utorak, 28 Listopad 2014 19:32 Autor:

MOK Brod iz Slavonskog broda član je druge jakosne skupine prve lige. U prvenstvo su krenuli solidno, trentno su na četvrtom mjestu svoje skupine, proteklog vikenda upisali su prvu ovosezonsku pobjedu. O sezoni koja je započela razgovarali smo s trenerom MOK Brod Zoranom Bilićem i kapetanom ekipe Ivanom Gelom.

- S pripremama smo započeli krajem kolovoza sa 17 igrača svih uzrasta. Sedam igrača, od kojih su četiri prvotimca, studira ili radi izvan Slavonskog Broda, pa zbog obaveza ne mogu trenirati s ekipom. Nekolicina uspijeva odraditi jedan trening tjedno prije utakmice. Ostatak ekipe je vrlo heterogen, tako da je bilo teško kvalitetno odraditi pripreme. Pošto nemamo odvojene treninge seniora i ostalih dobnih skupina, isti problem nam se javlja i u svakodnevnoj organizaciji treninga, jer stalno moramo prilagođavati rad na način da se pripremamo za nadolazeće utakmice, ali da u isto vrijeme ne zapostavimo razvoj mladih igrača - spomenuo je probleme koje u radu ima MOK Brod Ivan Gelo.

Potom se osvrnuo na promjene u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu:

- U odnosu na prošlu sezonu, još jedan prvotimac, Josip Peić, nam je napustio Slavonski Brod zbog studiranja, ali smo dodatnu širinu na utakmicama i treninzima dobili povratkom Marka Aladrovića, koji će na poziciji tehničara sigurno donijeti pozitivnu promjenu.

MOK Brod do sada je osvojio četiri boda i nakon tri kola drže četvrto mjesto u drugoj jakosnoj skupini. Pozicija je to koja bi ih zadovoljila na kraju sezone, o ambicijama kluba govori trener Zoran Bilić:

- Ponovno nam je cilj ostanak u prvoj ligi, ali uz malo manje drame nego u prošloj sezoni. Zapravo nam je bitniji onaj dugogodišnji cilj, a to je rad s mlađim uzrastima i na taj način izgrađivanje stabilnog prvoligaša. Naravno, bilo bi lijepo igrati u prvoj jakosnoj skupini, ali takav napredak ne ide preko noći. Da bi mogli konkurirati ekipama iz višeg ranga, morati ćemo odgojiti još nekoliko generacija odbojkaša i naći načina kako ih zadržati u Slavonskom Brodu. Problem je isti kao i kod ostali klubova u gradovima bez sveučilišta, a to je odlazak igrača u dobi kada trebaju preuzeti bitne uloge u ekipi i dati najveći doprinos.

Druga jakosna skupina nakon prva tri kola čini se vrlo izjednačena, procjenu njene kvalitete dao nam je Ivan Gelo:

- Naša jakosna skupina je nešto kvalitetnija u odnosu na prošlu sezonu, jer smo bogatiji za tri nova kluba koji su željni dokazivanja. Tu je ekipa HOK Borovo-Vukovar koja je sastavljena od puno igrača sa dugogodišnjim prvoligaškim iskustvom, od kojih su trojica iz ekipe koja je osvojila kup 2011. godine. Također, tu su i OK Gorica i OK Centurion Pula, organizirani klubovi koji će definitivno biti ugodno iznenađenje, što su već i pokazali nastupima u ligaškim i kup utakmicama. Vrh je rezerviran za MOK Šibenik, koji konstantno igra dobro, gdje bi mu se mogli pridružiti HOK Borovo-Vukovar i OK Zadar, ali nikako ne treba podcijeniti OK Centurion. Ostali klubovi će vjerojatno biti u borbi za opstanak, ali s obzirom na velik broj novih klubova, moguća su i iznenađenja.

Na kraju kratkog razgovora igrač MOK Brod zahvalio se onima bez kojih bi klub teško funkcionirao:

- Financijsku potporu nam za sada pružaju grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija, kojima se ovim putem zahvaljujemo. Pozivamo i eventualne sponzore koji su u mogućnosti, da podrže naš rad na bilo koji način, a ljubitelje sporta pozivamo da navijanjem podrže sve članove MOK Broda koji volontiranjem iz ljubavi prema odbojci pružaju sve zanimljiviju igru.

U posljednjem svom nastupu MOK Brod je došao i do prve ovosezonske pobjede. Kod kuće su s 3:1 bili bolji od Croatie. U sljedećem kolu u nedjelju 2. studenog gostuju kod Zadra, utakmica je na programu u 16 sati u ŠD Krešimir Čosić u Zadru.

Autor: M.Gojak