Članovi Uprave OK Gorice dali neopozive ostavke

Objavljeno: Ponedjeljak, 16 Veljača 2015 11:53 Autor:

Početkom veljače ove godine sva tri člana Uprave OK Gorice, predsjednik Domagoj Oštrić, potpredsjednik Nenad Arbanas te tajnik Jurica Antić, dali su neopozive ostavke na svoja mjesta u klubu.

Time su klub ostavili igračima na upravljanje. Ovim putem želimo obavijestiti sve medije i potencijalne sponzore OK Gorice da će članovi Skupštine, u najkraćem roku, a prateći zakonske odredbe postojećeg Zakona o Udrugama NN 74/14 održati Izbornu Skupštinu na kojoj će odabrati članove Uprave.

Razlozi neopozivih ostavki dosadašnjih članova Uprave su gubitak motivacije ili povećanje i preopterećenje privatnim obvezama. Usprkos svemu, trener Nikola Jugo, igrači, predvođeni kapetanom Juricom Skorinom, te glasnogovornik Branimir Lozej i dalje nastavljaju s radom kluba. Grad Velika Gorica obećao je te u jednom manjem dijelu isplatio financijsku pomoć za kalendarsku godinu 2015. Uplatu daljnjih sredstava dogovorit će s igračima te djelatnicima kluba sve dok oni ne izaberu nove članove Uprave.

Ovim se putem želimo zahvaliti i Gradu Velikoj Gorici i Zajednici sportskih Udruga Velike Gorice, HROK-u te Hrvatskom odbojkaškom savezu na razumijevanju zbog nastale situacije te na svakoj pomoći koju su nam do sada dali, ali i koju će nam pružati i ubuduće. Uz sve poteškoće koje su početkom ove godine zadesile OK Goricu, atmosfera u svlačionici te na treninzima i tijekom utakmica je radna i odnosi kod igrača te trenera nisu narušeni. Sve se to vidi i u nedavnim rezultatima te u pobjedničkom nizu koji je započeo s prvom utakmicom 2015. godine.

Članovi Skupštine koji su ostali u OK Gorici i dalje će nastaviti s radom kluba kako bi se cilj, misija i vizija kluba realizirali i proveli u djelo. Naime, OK Gorica, uz stvaranje statusa stabilnog prvoligaša, želi se tijekom ljetnih mjeseci vratiti tradiciji održavanja Humanitarnog turnira „Slaven“, kojeg tijekom ljeta 2014. godine nismo bili u mogućnosti održati zbog prikupljanja sredstava za ulazak u 1.A Hrvatsku odbojkašku ligu. Isto tako u budućnosti želimo stvoriti i kvalitetan omladinski pogon, a s tim u vezi, u skorijoj ćemo budućnosti učvrstiti suradnju sa Školom odbojke Gorica, s kojom smo početkom natjecateljske sezone 2014./2015. potpisali Sporazum o suradnji o kojem su obaviješteni nadležni u Gradu te u Zajednici sportskih Udruga Velike Gorice.

 

O svim daljnjim aktivnostima OK Gorice obavijestit ćemo Vas u što kraćem roku.