Czestochowa pobjednik Challenge kupa

Objavljeno: Subota, 31 Ožujak 2012 22:20 Autor:

Czestochowa je ovogodišnji pobjednik Challenge kupa, no put nije išao glatko. Nakon jedne pobjede i poraza, nositelj naslova odlučivao se u vječno nezgodnom "zlatnom" setu.

Czestochowa je napravila mali korak prema osvajanju Challenge kupa pobjedom u Varšavi. Utakmica je bila neizvjesna sve do posljednjeg seta i to je bio razlog opreza koji je dolazio iz Czestochowe. Kad se tome doda da Czestochowa nije pokazivala dobre igre u kontinuitetu čini se da je taj oprez imao realnu podlogu.

Prvi poraz u sezoni od Czestochowa nije mogao doći u nezgodniji trenutak za Politechniku. Uzroke poraza trebaju potražiti u boljem bloku gostiju ali i u činjenici da je tehničar Steuerwald igrao pod temperaturom što je uvelike osjetilo na kvaliteti organizacije igre. U trećem setu su još jednom pokazali borbeni karakter zamalo okrenuli veliku prednost Czestochowa i to je jedan od razloga optimizma koji nije napustio momčad iz Varšave pred uzvrat. Susret je najavio Patrick Steuerwald:

Czestochowa je bila bolja momčad u prvoj utakmici i to treba otvoreno priznati. Njihov blok je napravio razliku, ali mi nismo odigrali na svom nivou, niti u napadu niti u obrani. Dopustili smo previše lakih poena, promašili puno kontranapada i zbog takvih pogrešaka gubite ovako neizvjesne utakmice. Ipak još uvijek vjerujemo da možemo doći do naslova, moramo osvojiti četiri umjesto tri seta i po to odlazimo u Czestochowu. Ne bojim se pritiska publike, čak štoviše mislim da bolje igramo u takvim uvjetima. Što se tiče bolesti stanje je bolje, još malo osjećam posljedice temperature ali za uzvrat ću biti maksimalno spreman.

No, Politechnika se prilikom drugog susreta vratila u igru.

Došla je do pobjede od 3-2, po setovima 14:25, 22:25, 25:22, 25:23 i 15:11, poslije 122 minuta igre. Tako su obje ekipe bile primorane odigrati "zlatni set". U dvorani pred 2400 gledatelja nakon svega 21 minutu na semaforu je bilo 18:16 i imali smo novog pobjednika Challenge kupa - Politechnika Warszawska.