Đakovačke odbojkašice podržale akciju protiv nasilja - PINK SHIRT DAY

Objavljeno: Srijeda, 26 Veljača 2014 Autor:

Dan Ružičastih Majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, održava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u Kanadi u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u jednoj kanadskoj školi.

Na taj dan, u cijeloj zemlji se organiziraju razne aktivnosti kako po školama tako i na radnim mjestima te se nose ružičaste majice kako bi simbolizirali borbu protiv nasilje među vršnjacima. Događaj su pokrenula dva učenika koji su na prvi dan škole nosili ružičaste majice i radi toga bili su žrtve nasilja. Dan ružičastih majica od 2014. godine organizira se i u Republici Hrvatskoj a događaj je pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja. Na Dan ružičastih majica provode se mnoge aktivnosti u kojima sudjeluju sve odgojno obrazovne ustanove i svi oni koji žele simbolizirati borbu protiv nasilja nad vršnjacima. Aktivnosti se provode u školama, radnim mjestima i svim ostalim mjestima koja su prikladna za održavanje zabavno-edukativnih aktivnosti.
Đakovačke odbojkašice pridružile su se akciji 'Protiv nasilja' noseći ružičaste majice na zagrijavanju pred utakmicu protiv Brda iz Splita te će nastaviti sa svojom akcijom do kraja sezone. Odbojkašice OK Đakova su utakmicu riješile u svoju korist rezultatom 3-0, te su vodeće na tablici 1.B lige.

Autor: Z.B.

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten