Đakovčanke s Volmut i Matković razbile Fortis Voltu

Objavljeno: Ponedjeljak, 10 Veljača 2014 18:00 Autor:

Suradnja osječkog prvoligaša i OK Đakovo donijeti će konkretan rezultat. A to je da će Slavonija i Baranja dobiti još jednog A ligaša u ženskoj odbojci.

Na dvojnu licencu iz ŽOK Osijek 06 igrale su Antonija Volmut, inače najbolja hrvatska juniorka i srednja blokerica Mirna Matković I rezultat nije došao u pitanje. Domaće odbojkašice jedino što su mogle, to je da dva seta izgube na razliku. Ostalo, ono najvažnije, a to su bodovi otišli su u srce Slavonije, Đakovo koje više nitko ne može zadržati na putu u elitno hrvatsko odbojkaško društvo.

Đakovačke odbojkašice su na teškom gostovanju ostvarile vrlo važnu pobjedu i u izjednačenom i visoko kvalitetnom meču osvojile tri boda. Iako su se domaće u zimskoj stanci kvalitetno pojačale , to nije bilo dovoljno protiv Đakovčanki koje su posebno dominirale u završnicama setova. U prvom setu se igralo poen za poen do rezultata 16:15 za Đakovo nakon čega su Đakovčanke ostvarile seriju 9:1 i furiozno završile set. u drugom setu su igračice Đakova imale vodstvo 24:21, ali su iskoristili tek šestu set loptu.Treći set su ispustile domaće igračice, poslije vodstva 23:19 propuštaju četiri set lopte da bi Đakovčanke u "ruletu" uzele cijeli plijen. Sve igračice Dragana Božića odigrale su utakmicu na visokoj razini, ističu u đakovačkom odbojkaškom lubu.

1. B odbojkaška liga seniorke 10. kolo:
OK FORTIS VOLTA Zagreb - OK ĐAKOVO 0:3 (16:25, 27:29, 29:31)

Autor: S. D.