Đakovčanke već jesenske prvakinje

Objavljeno: Utorak, 19 Studeni 2013 00:10 Autor:
Derbi jesenskoga dijela prvenstva u kojemu su se sastale do tada dvije neporažene ekipe, zasluženo je pripao Đakovčankama.

Igračice Marčane bolje su otvorile utakmicu i prvi set riješile u svoju korist, međutim kada su se Đakovčanke zagrijale, drugi set je furioznom igrom pripao njima. Visoki ritam dobre obrane i raznovrsnih napada donio je gošćama i drugi set s uvjerljivom razlikom. U četvrtom setu domaće igračice krenule su puno odlučnije što im se isplatilo jer su izborile petu odlučujuću igru.
Kao i prošle godine, Đakovčanke su pokazale mentalnu stabilnost u odlučujućim trenucima utakmice. U lutriji petoga seta igračice Dragana Božića pokazale su zašto su neporažena ekipa lige. Konačnih 15:11 donio im je veliko slavlje i miran nastavak prvenstva.
„Utakmica je u svakom pogledu zaslužila epitet derbija, a sve igračice Đakova zaslužuju pohvalu zbog maksimalnog truda i izgaranja u borbi za svaki poen“ , izjavio je poslije utakmice trener Dragan Božić.
Pred Đakovčankama je dva tjedna stanke jer su utakmicu 6. kola u Sinju odigrale ranije. Dakle, stručnom stožeru ostaje dva tjedna mira da se pripremi gostujuća utakmica protiv posljednje ekipe Vodnjana.

- Utakmica je u svakom pogledu zaslužila epitet derbija, a sve igračice Đakova zaslužuju pohvalu zbog maksimalnog truda i izgaranja u borbi za svaki poen , izjavio je poslije utakmice trener Dragan Božić.

Pobjedu protiv Marčane ostvarile su: Maja Maričić, Ivona Radoš, Dora Gadžić, Ivana Sučić, Helena Jelenčić, Tanja Štulić, Mirna Bušić, Ana Mijoković, Iva Poljičak, Kristina Zirn, Lucija Pervan, Josipa Radoš. Trener: Dragan Božić

OK MARČANA – OK ĐAKOVO 2:3 (25:18; 13:25; 17:25; 25:15; 11:15)
PRVA B HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA – DJEVOJKE 5. KOLO

Pula – Dvorana SC Mirna. Suci: Želimir Kušljić i Dajana Miškulin.