Danas po prvu pobjedu protiv Turske

Objavljeno: Nedjelja, 23 Lipanj 2013 13:08 Autor:
Ivan Raič bi danas mogao biti igrač odluke Ivan Raič bi danas mogao biti igrač odluke
Jučer je Hrvatska odbojkaška reprezentacija doživjela i drugi poraz na turniru u Izraelu. Nakon što smo prvoga dana izgubili od Izraela, jučer smo izgubili i od Bjelorusije te si na taj način zakomplicirali situaciju.

Jučer je Hrvatska odbojkaška reprezentacija doživjela i drugi poraz na turniru u Izraelu. Nakon što smo prvoga dana izgubili od Izraela, jučer smo izgubili i od Bjelorusije te si na taj način zakomplicirali situaciju.

- U pripremi za ovu utakmicu rekli smo da možemo pobijediti, ali i izgubiti. Kada damo svoj maksimum, onda poraz nije problem. Protivnik je bio bolji, konkretniji u pojedinim situacijama. Da se slikovito izrazim, falilo nam je kisika u pojedinim trenucima  - izjavio je izbornik Igor Šimunčić i dodao: - Igramo s malim brojem igrača što je objektivno problem.

Tsimafei Zhukouski kapetanski podsjeća da još nije sve gotovo: - Mislim da smo igrali bolje nego s Izraelom. Bjelorusi su bili na nivou, odlično su igrali i čestitam im na pobjedi. Treba zaboraviti ove poraze što prije. Sutra je novi dan, idemo dalje i dat ćemo sve od sebe – prenosi hou.hr nakon jučerašnje utakmice.

Današnja utakmica je iznimno važna jer bi bilo idealno upisati tri boda i barem se na kratko ponovno odmaknuti od konkurencije. I trener Šimunčić je priznao da imamo problem jer igramo s malim brojem igrača i protivnici već znaju što mogu očekivati i na koga trebaju pripaziti. Raič je jučer bio naš najučinovitiji igrač, ali više nije toliko probojan jer protivnici već znaju da na njega moraju obratiti najviše pozornosti.

Ono što bi za današnju utakmicu moglo biti ključno, to je naš servis. Turci nisu toliko dobri na prijemu kao Bjelorusi i to bi naši igrači mogli iskoristiti, pogotovo znajući da imamo odlične servisere poput Zhukouskog, Raiča i Sabljaka.

Turci su prvoga dana izgubili 3-2 od Bjelorusije i ta mlada ekipa se zaista pokazala kao tvrd orah. Jučer su bez problema svladali Izrael i danas nas očekuje zaista teška utakmica. Naši momci će morati biti maksimalno koncentrirani, raditi što manje grešaka i pobjeda ne bi trebala izostati. Na taj način bismo vratili mir u naše redove i bodovno se odmaknuli od konkurencije. Utakmica je na rasporedu u 16:00 sati.

Trenutno stanje na tablici:

1. Hrvatska         -10 bodova
2. Turska             -10 bodova
3. Bjelorusija     -8 bodova
4. Izrael                -2 boda

Autor: M. Šalinger