Danas protiv nezgodne Bjelorusije

Objavljeno: Subota, 22 Lipanj 2013 11:30 Autor:
Hrvatska odbojkaška reprezentacija je jučer doživjela šokantan poraz od Izraela.

Hrvatska odbojkaška reprezentacija je jučer doživjela šokantan poraz od Izraela. Imala je Hrvatska vodstvo od 2-0 u setovima i kad se sve činilo da Izraelci nemaju više nikakvih šansi, nasljedio je hladan tuš. Podsjetimo da je Hrvatska na turnir u Izrael došla sa 9 bodova, dok Izrael nije skupio niti boda prošloga tjedna.

- Ne znam gdje smo bili. Ne mogu razmišljati. Sigurno je samo da nismo bili ovdje – tužno je komentirao Raič.

Puno žešći u analizi propusta bio je izbornik Šimunčić: - Nakon samo jedne utakmice teško je reći što je razlog, ali ono što smo pokazali je sramota. Tvrdim da ćemo sutra pokazati bolju igru. Valjda nam treba jedno spuštanje na zemlju, spuštanje koje je bolno. No, koliko je realno da ekipa u ovakvom turnirskom sustavu sebi zamišlja da može igrati final four, to svako sebi treba odgovoriti. A nije da nisu upozoreni na to u pripremi za utakmicu. - prenosi hou.hr nakon jučerašnje utakmice.

Danas nas očekuje favorit skupine, barem je to Bjelorusija bila prije početka turnira u Hrvatskoj, međutim za njih još ništa nije izgubljeno. Jučer su pobjedili Tursku sa 3-2 i tako im vratili za prošlotjedni poraz u Hrvatskoj, međutim sam rezultat pokazuje kolike oscilacije u igru imaju. Prvi set su dobili 21-11 da bi zatim drugi izgubili 13-21, pa opet dobili set sa 21-14. Jučer im je proradio jedan od glavnih igrača Antanovich i na njega trener Šimunčić mora itekako upozoriti naše momke, kao i na Radziuka. Njihov najbolji napadač Charapovich nije odigrao najbolju utakmicu, ali naš blok danas mora biti na njega itekako spreman.

Podsjetimo da je Hrvatska na turnir u Izrael došla bez Galića i Zimakijevića. Libero Šarčević je odlično zamjenio Zimakijevića, međutim Galić nam je jučer itekako nedostajao pa je breme na sebe preuzeo mladi Fran Peterlin. Problem je što trener Šimunčić nema baš rješenja na klupi jer i Išek ima problema sa leđima i upitno je može li igrati danas. Tako je Šimunčić morao uvesti mladog Sedlačeka koji je odigrao nekoliko dobrih poena.

Nadamo se da će trener Šimunčić ohrabriti momke nakon jučerašnjeg poraza i ipak pronaći nekakvo rješenje za Bjeloruse. Današnjom pobjedom bismo napravili jako veliki iskorak jer, kao što znamo, Bjelorusija nam je glavni konkurent za prvo mjesto u skupini. Prošloga tjedna smo slavili naizgled jako lagano sa 3-1, međutim danas nas očekuje puno neizvjesniji meč. Početak susreta je u 16:00 sati.

Autor: M. Šalinger