Danas u borbu za finale

Objavljeno: Subota, 13 Srpanj 2013 11:58 Autor:
Danas počinje Final Four Europske lige u turskom gradu Marmarisu, a kao što znamo, naša se reprezentacija plasirala na Final Four osvojivši uvjerljivo prvo mjesto u skupini ispred Bjelorusije i Turske.

Danas počinje Final Four Europske lige u turskom gradu Marmarisu, a kao što znamo, naša se reprezentacija plasirala na Final Four osvojivši uvjerljivo prvo mjesto u skupini ispred Bjelorusije i Turske. U polufinalu nas očekuje Turska koju smo pobjedili sva četiri puta u skupini.

Turska se kao domaćin automatski plasirala na Final Four te je tako izbornik Bašić na put poveo juniorsku reprezentaciju, dok je A reprezentacija igrala na Mediteranskim igrama. Hrvatska reprezentacija je pobjedila Tursku svaki puta u skupini, međutim danas nas očekuje jedna potpuno nova ekipa Turske i sve što se događalo posljednja četiri tjedna, u ovome susretu baš ništa ne znači. Iako, treba spomenuti da je trener Bašić prošloga tjedna poveo baš ovu ekipu u Bjelorusiju, ali je dosta kombinirao sastav. Kako god, turski igrači su uvelike podcijenili Hrvatsku reprezentaciju te lakoćom izgubili 3-0. Isto tako su izgubili i od ekipe Bjelorusije pa su atmosferu i obraz morali spašavati u posljednjoj utakmici sa Izraelom i to su i učinili pobjedivši ih sa 3-0.

Hrvatskoj reprezentaciji nitko nije davao prevelike šanse za Final Four. Kao prvo, Hrvatska nije niti trebala sudjelovati na ovome turniru, ali kako je Portugal otišao u Svjetsku ligu, otvorilo se jedno mjesto i trener Šimunčić je okupio jednu zaista mladu ekipu koja je trebala samo pružiti svoj maksimum. Oni su pružili i više od toga. Ta mlada ekipa je dokaz kako se uz pravo vođenje, uz pravi momčadski duh i ogromnu borbu može pobjediti bilo koji protivnik. Sve momčadi u skupini su bile desetkovane, ali trener Šimunčić je zaista znao iskoristiti svaku slabost protivnika i kroz četiri tjedna su razarali protivnike ne dajući im gotovo nikakve šanse. U odnosu na prošli turnir, danas neće biti ozljeđenog Prlića, a novopridošli je Tropan.

Naši momci danas mogu igrati bez ikakvog pritiska. Objektivno je Turska u ovakvom sastavu na papiru jača i kvalitetnija momčad, ali naši momci moraju dati samo svoj maksimum kao što se od njih očekivalo i prije turnira. A oni su dali i mnogo, mnogo više.

Današnji polufinalni susret između Turske i Hrvatske počinje u 17 sati, a prijenos možete pratiti na Sportskoj televiziji.

Sastavi za današnji susret:

sastav-hrv-tur

Autor: M. Šalinger