Daniel Jurišić: Rad je došao na naplatu, kreće borba za doigravanje

Objavljeno: Četvrtak, 07 Ožujak 2013 14:15 Autor:
Odbojkaši Rijeke u odličnom su nizu. Nakon što su u prvom dijelu sezone osvojili pet bodova uz samo jednu pobjedu, u prva tri kola druge grupe Prve jakosne skupine ostvarili su tri pobjede svladavši Vukovar, Rovinj i Centrometal.

Odbojkaši Rijeke u odličnom su nizu. Nakon što su u prvom dijelu sezone osvojili pet bodova uz samo jednu pobjedu, u prva tri kola druge grupe Prve jakosne skupine ostvarili su tri pobjede svladavši Vukovar, Rovinj i Centrometal. Ove pobjede dovele se riječke odbojkaše u situaciju da se s Rovinjom, inače aktualnim pobjednikom Kupa Hrvatske, bore za drugo mjesto koje vodi u doigravanje, ali ujedno garantira i mjesto u Prvoj jakosnoj skupini iduće sezone. Naravno, pod uvjetom da se po tko zna koji put ne promijeni sustav natjecanja.

- Sve je ovo malo neočekivano, ali što se tiče Rovinja i Centrometala, bili smo već na razini da ih možemo pobijediti i u prijašnjim utakmicama smo gubili tijesnim rezultatom. Što se tiče pobjede nad Rovinjem imali smo sreće jer im nije igrao prvi tehničar kao ni Išek tako da nam je to dobro došlo, rekao je Daniel Jurišić, kapetan MOK-a Rijeka.

- Zanimljivo je da smo sezonu otvorili porazom od Centrometala u pet setova. Na njih se uvijek nekako najviše napalimo, uvijek igramo na visini svojih mogućnosti. Ništa se nije promijenilo u odnosu na prvi dio sezone. Rad je došao na naplatu, mi smo ostali na istoj razini, dok su druge ekipe malo pale u formi, rekao je Jurišić.

Rijeka trenutno zaostaje tri boda za Rovinjom u borbi za drugo mjesto. U idućem kolu stiže Vukovar, zatim slijedi gostovanje kod Rovinja, te onda u Rijeku stiže Centrometal. 

- Očekujem da ćemo protiv Vukovara uzeti tri boda, po mogućnosti pobijediti 3:0 što bi nam olakšalo daljnje planove. Nadam se da će Rovinj biti u sličnom sastavu za dva tjedna kada gostujemo kod njih i da ćemo eventualnom pobjedom stići na korak do doigravanja. Naravno, pritom se nadamo da će nam pomoći Centrometal pobjedom nad Rovinjem u idućem kolu. Postoje razne kalkulacije, i neke u kojima ako pobijedimo sve tri utakmice s 3:0 ne ovisimo o drugim rezulatima, ali to nije realno očekivati. Kreće borba za doigravanje, rekao je Jurišić.

- Situacija je zapravo pomalo smiješna. Rijetko tko je očekivao da ćemo pobijediti Rovinj, a kamoli Centrometal. Lani smo tako gubili stalno od Rovinja i onda kada je bilo najvažnije izbacili smo ih u četvrtfinalu doigravanja, rekao je Jurišić.

Rijeka će doduše biti nešto oslabljena u ogledu s Vukovarom, zbog šavova na oku neće biti Filipa Hrabrova.

- Hrabrov je zaradio neugodnu ozljedu oka i tri šava nakon što se sudario sa suigračem na treningu. Preporuka je da ne igra u idućih nekoliko dana. Ako se već tako nešto moralo dogoditi dobro je da je to uoči utakmice s Vukovarom jer će nam biti puno potrebniji protiv Rovinja do kada bi trebao biti spreman, zaključio je Daniel Jurišić.

sportcom.hr