Derbi s Dinamom pripao Olimpiku 2

Objavljeno: Utorak, 15 Studeni 2016 10:04 Autor:
U subotu, 12.11.2016. u SD Sutinska vrela, odigrana je derbi utakmica u 5. kolu 1.B NOL u kojemu je ekipa Olimpik 2 pobijedila do tada vodećeg na tablici 1.B lige OK Dinamo, rezultatom 3:0 (25:15,25:11,25:23).

Potpuno zasluženo amazonke su pročitale, skenirale i iskoristile sve slabosti protivnika i ne prepuštajući slučaju da se dovedu u kompliciranu situaciju završile susret u samo 63 minute. Možemo samo potvrditi da sa svakom novom utakmicom gledamo sve bolje amazonke koje u ovoj sezoni potpunim preobražajem, što je potpuna zasluga trenera Pavla Milovanovića, pokazuju da jedino radom, zalaganjem, koncentriranošću i potpunim usvajanjem zamišljene taktike postaju respektabilna ekipa koja se ne prilagođava protivnicima, nego nameće svoju igru.
Svakako moramo naglasiti da trener  pojedinačno izvlači maksimum od igračica što je na kraju u ekipnom pogledu itekako vidljivo. U nedjelju, 20. studenoga 2016. u 16,30 sati amazonke gostuju protiv ekipe OK Nebo u dvorani OŠ Pušća. Vjerujemo da će nastaviti pobjednički niz i pružiti nam zadovoljstvo gledanja zanimljive i dobre odbojke.

U nastavku pročitajte izjavu trenera Pavle Milovanovića :

- Naše cure, kao i uvijek do sada, bar što se lige tiče, u sasvim ozbiljnom kontekstu ulaze u utakmicu- najveći dio njih zbog samog čina službene utakmice, a doduše ipak manji dio njih, još uvijek pod manjom dozom straha i ne mogu biti neozbiljne.

U susretu sa, do kraja utakmice, prvoplasiranom ekipom Dinama, naše su Amazonke cijelo vrijeme pokušavale i najvećim dijelom i uspjele realizirati sve ono što smo dogovorili prije utakmice, odnosno ono što svakodnevno i radimo u okviru treninga – zato pohvala – jer su, izuzev prvog dijela I. seta cijelim ostatkom utakmice igru i rezultat držale u svojim rukama i time ipak pokazale vrlo ozbiljnom protivniku svoju dominaciju, kako u motoričkom, tako u tehničko-taktičkom pa svakako i u motivacijskom pogledu.

Pouke koje iz ove i ovako odigrane utakmice naše odbojkašice trebaju polučiti su: - da je krajnje vrijeme da počnemo cijeniti i sami sebe jer je vidljivo bilo, bar u okviru dosadašnjeg dijela lige, da, svi naši protivnici više cijene nas kao ekipu nego mi sami sebe. Isto tako naglašavam da, pametna igra, baš onakva kakvu su naše odbojkašice demonstrirale u ovoj utakmici bar što se koncepcije igre u napadu tiče, ne samo da racionalizira snagu koja mora biti tokom cijele utakmice na potrebnoj visini, nego je zapravo i osnovno trenažno natjecateljsko sredstvo u postizanju sportsko tehničkog rezultata, dakle, koristiti um u svakoj akciji odbojkaškog nadigravanja, bilo to u segmentu napada, ili obrane polja. Želim napomenuti da sljedeću utakmicu u okviru VI. Kola igramo sa trenutačno zadnje plasiranom ekipom Odbojkaškog kluba Nebo u Zaprešiću. Izričito upozoravam naše odbojkašice da u takvim susretima tko se opustio, u bilo kojem dijelu igre je podcijenio protivnika, imajući u glavi ono -lako ćemo – loše se, što se rezultata tiče, proveo. Zato, maksimalno ozbiljno i u nastavku bez obzira tko je s drugu stranu mreže.-