Dinamo Kazan na krovu Europe!

Objavljeno: Nedjelja, 16 Ožujak 2014 21:04 Autor:

Dinamo Kazan novi je osvajač Lige prvaka. Ruski klub je po prvi puta u povijesti došao do naslova u najelitnijem klupskom natjecanju.

Pokazali su najviše na Final Fouru igranom u Bakuu, u Azerbejdžanu. Do naslova su stigli s dvije uvjerljive pobjede bez izgubljenog seta. Nakon pobjede u polufinalu nad Rabitom, u finalu su s 3:0(25:23, 25:11 i 25:23) bili bolji i od Vakifbanka, kojem tako nije uspijelo obraniti naslov osvojen prošle godine.

Do trofeja na koji je ruska klupska odbojka čekala 22 godine Dinamo je predvodila sjajna Gamova s 21 osvojenim poenom, a velik obol pobjedi dala je i Amerikanka Larson sa 16 osvojenih poena. U svim elementima odbojke Dinamo Kazan je u finalu bio bolji od Vakifbanka, te na njihovu pobjedu nema ni najmanje zamjerki.

- Očekivali smo ovo. Bili smo jači o Vakifbanka, uložili svu našu snagu za pobjedu, ona je stigla, sada smo prvaci - samouvjereno je nakon finalne utakmice izjavila Gamova, ujedno i MVP završnog turnira Lige prvaka.

Vakifbank se tako okitio srebrom, dok je bronca pripala domaćinu završnog turnira, ekipi Rabite. Prvak Azerbejdžana odigrao je puno bolju utakmicu nego u polufinalu. S 3:0(25:21, 25:12 i 27:25) nadigrali su turski Eczacibasi i osvojili utješno treće mjesto. To znači da su  hrvatske reprezentativke u redovima Eczacibasia Poljak i Ušić Jogunica ostale bez medalje. Poljak je odigrala čitavu utakmicu i osvojila devet poena, Ušić Jogunica igrala je malo, ulazila kao zamjena, osvojila jedan poraz u porazu.

Autor: M. G.